Přejít k hlavnímu obsahu

Korejský fenomén vládne. Vyhrál mistrovství světa i dvě nejlepší ligy planety

16. 4. 2023 | 18:02 League of Legends Reportáž
Worlds, LCK a nyní i LPL. Park „Ruler“ Jae-hyuk v sobotu dokončil triple, na který v minulosti dosáhla jen vybraná elitní skupina hráčů. Ve finále čínské LPL si korejské ADC spolu se svým týmem poradilo s BiliBili Gaming 3:1 a potvrdilo svou extratřídu. Na MSI bude JDG jedním z největších favoritů. Fanoušci už se teď těší na srovnání s top celky LCK.
Park "Ruler" Jae-hyuk
Park "Ruler" Jae-hyuk
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Grand finále LPL mezi Bilibili Gaming a JD Gaming překvapení nepřineslo. Pátý nasazený mančaft, který v posledních týdnech vyřadil týmy jako RNG, Weibo nebo EDward Gaming, si vylámal zuby na obhájcích titulu. O ostudě se ale hovořit nedá.

Už první hra naznačila, že BLG se jen tak nevzdají. Nenechají trofej JDG zadarmo. Budou bojovat. Ještě ve 20. minutě byl zápas naprosto vyrovnaný, týmy dělilo jen několik stovek goldů. Jen o několik minut později se ale u Barona Nashora odehrál klíčový teamfight. Rulerova Jinx ovládla Summoner's Rift a smazala Bilibili Gaming ze serveru. Jakákoli snaha o zvrat byla marná, JDG šli do vedení.

To se o necelou hodinu později zdvojnásobilo. V early game se ještě outsider držel tempa soupeře, ten se ale rychle vymknul kontrole. Konečné skóre 19:3 hovoří za vše.

Stejně jako v prvním vzájemném utkání obou mančaftů v jarním play-off ale JDG alespoň jednu mapu ztratili. Bohužel pro BLG ale u jedničky zůstalo. Čtvrtá hra už byla znovu v režii Rulera a spol. Seo „Kanavi“ Jin-hyeok dělal Bilibili ohromné problémy. Znovu se k němu přidala i silná Jinx v rukou mistra světa z roku 2017 a bylo hotovo.

JD Gaming vyhráli ve finále LPL 3:1. Ruler mohl slavit svůj první titul v Číně. Na MSI pojedou JDG jako nejvýše nasazený tým z LPL a možná vůbec největší favorit.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).