Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně velký evropský skalp! Sampi.Tipsport porazili přední dánský celek

18. 4. 2023 | 13:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Sampi.Tipsport začínají na mezinárodní scéně vystrkovat růžky. Podařilo se jim kvalifikovat do šestého turnaje CCT Central Europe, kde navíc hned v prvním kole swissu porazili nejvýše nasazený tým. Klíčovou postavou byl Michal „T4gg3D“ Vrzal, jemuž se v posledních zápasech opravdu daří. Pro postup do play-off potřebují Sampi zvítězit ještě dvakrát.
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Postup do play-off Tipsport CS:GO Praha hvězdnou sestavu Sampi.Tipsport nakopl. V kvalifikaci na CCT Central Europe Series 6 proti VISU Gaming ještě sice neuspěli, posléze ale rozjeli vítěznou sérii. Udolali BLINK, ve druhém případě VISU už porazili a postup do hlavní fáze si zajistili výhrou nad The Prodigies.

Se samotnou účastí se ale svěřenci Jakuba „bfull“ Kokošky spokojit nechtějí. V prvním kole si tak chtěli vyšlápnout na Copenhagen Flames. Dánská organizace, kterou prošla celá řada zajímavých jmen, se ještě před dvěma měsíci nacházela na 24. příčce světového žebříčku a i nyní je nasazenou jedničkou CCT swissu.

Série začala na Anubisu, kde Sampi parádně vyšla T strana. CPH Flames ale po změně stran soupeři nic nedovolili a šli do vedení v sérii. Výhru 16:12 ale Dánům Sampi oplatili stejnou mincí a šlo se na rozhodující Overpass. Tam díky silné CT straně měli CPH Flames zaděláno na výhru, nakonec jim ale nestačilo vedení 11:4, 13:7 ani 15:10. Sampi.Tipsport dokonali v prodloužení comeback a získali první velký letošní skalp.

Potěšit musí tahle výhra Sampi i díky tomu, že kvůli tomuto zápasu vzdali úvodní duel Y-Games PRO Series.

Jen o pár hodin později šli do akce také SINNERS, kteří vyzvali Let Us Cook. Polsko-rumunská sestava s bývalým hráčem ENTERPRISE Raulem „Blytz“ Gligorem hrubě nezvládla pouze Overpass, ale na Ancientu a Vertigu si počínala zkušeně. Českému celku, který táhl Simon „KWERTZZ“ Horák, tak nadělili první prohru.

Druhé kolo swiss části je na programu ve středu a ve čtvrtek, zápasové dvojice jsou prozatím neznámé.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.