Přejít k hlavnímu obsahu

11letý hoch byl pobodán mužem. Nazval ho NPC, nyní leží v nemocnici

18. 4. 2023 | 19:10 Kauza
Policie ve stotisícovém městě Everett, jež je součástí amerického státu Washington, musela řešit šílený útok. 29letý muž v obchodě Dollar Tree pobodal teprve 11letého chlapce, který se dostal do nemocnice s pneumotoraxem a poraněnými játry. Důvodem měla být urážka NPC, kterou údajně mladík útočníka oslovil.
11letý hoch byl pobodán mužem. Nazval ho "NPC"
11letý hoch byl pobodán mužem. Nazval ho "NPC"
Zdroj: Skyrim/depositphotos.com (s povolením)

„NPC“ znamená „non-playable character“. Jde o postavu ve videohrách, která není ovládána hráčem, nýbrž počítačem. Její úloha se v různých hrách liší. Tento termín však lze použít i jako urážku.

Jako NPC se označuje někdo, kdo nemyslí sám za sebe a nebo nerozhoduje o svém chování. Internetový meme se v posledních letech rozšířil, v nedávné době zejména přes sociální síť TikTok.

29letý muž pronásledoval oběť a jejího kamaráda do obchodu. 11letého chlapce pobodal kuchyňským nožem, stejně se údajně pokusil zranit i jeho přítele. To se mu nepodařilo. Po příjezdu policie bylo pobodané dítě nalezeno s jedním z pracovníků. Muž seděl v klidu před obchodem a nechal se zatknout.

Situace je momentálně vyšetřována. Zatčený útočník je momentálně ve vazbě, výše kauce byla určena na 500 tisíc dolarů (cca 10,6 milionu korun). Matka napadeného chlapce založila internetovou sbírku na portále GoFundMe, kde mohou lidé pomoci rodině s léčbou těžkého zranění.

Skyrim má jedna z nejslavnějších NPC
Skyrim má jedna z nejslavnějších NPC
: depositphotos.com
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).