Přejít k hlavnímu obsahu

Boj Riotu proti toxicitě pokračuje. Co má zlepšit herní zážitek?

19. 4. 2023 | 08:30 League of Legends Update hry
Riot Games zavádějí další opatření proti toxicitě. Po upraveném chat filteru přichází i nová možnost reportu. Dosud mohli hráči nahlásit nevhodné chování jen v champ selectu a po hře. Nyní si budou moci najít provinilce ve své historii zápasů a nahlásit jej tam.
Singed
Singed
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Toxicita v League of Legends rozhodně není žádnou novinkou. Od počátku slavné MOBA hry z díly Riot Games si hráči dávali co proto. Někdy to začalo už ve výběru šampionů a končilo soukromými zprávami po zápase. Čas nic nezměnil, komunita zůstává stejná a nadávky se stále vyvíjejí.

Důvodů k podobnému chování mohou mít hráči mnoho. Některým se nelíbí už týmová kompozice složená před špílem, další si stěžují na svého junglera, který prostě pořád nechodí na jejich linku! Vyberte si výmluvu a můžete ji použít. Hráči se naváží do čehokoli a kohokoli. Můžete hrát perfektní hru a stejně budete ten špatný.

Riot Games se především v poslední měsících snaží podobné zkušenosti ze hry co nejvíce omezit. Začalo to novým filtrem, který se soustředil na chat a blokoval hráče za užívání nevhodných slov. Často ovšem nefungoval tak, jak měl. I na tom ale Riot Games pracují.

Novinkou byla i možnost reportovat hráče již v champ selectu. Ti, kteří schválně vybírali špatné šampiony nebo například nechtěli na přiřazenou pozici, mohli být bez problému nahlášeni.

Teď  Riot dovoluje hráčům i zpětnou akci. To znamená, že v match history najdete toxického playera a nahlásíte ho. Týká se to posledních dvaceti odehraných her. Pomůže patch 13.8 snížit toxicitu v League of Legends?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).