Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapivá změna v Cryptově! Bývalý kapitán se vrací, MAXX si sedá na lavičku

19. 4. 2023 | 18:32 Counter-Strike 2 Přestup
Nečekaná zpráva dnes dorazila z tábora Cryptovy. Vedení se s kapitánem Martinem „MAXX“ Smolár dohodlo, že bude testovat jiné alternativy na pozici in-game leadera a zkušený Slovák tak míří na lavičku. Změna přitom přichází po bronzovém tažení na Tipsport CS:GO Praha.
Martin „MAXX“ Smolár
Martin „MAXX“ Smolár
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Na konci roku 2022 se Cryptova rozloučila s Markem „kinzo“ Bílkem, aby týmu dodala ještě větší firepower. Příchod Filipa „Darber“ Böhma se ukázal jako povedený, tandem mladíků s Oldřichem „PR“ Novým je opravdu obávaný. Přesun povinností in-game leadera na Martina „MAXX“ Smolár ale zřejmě dokonalý není, protože vedení ostravské organizace se dnešním dnem rozhodlo slovenského kapitána posadit na lavičku.

Co ale osud nedopřál, staronovým testovaným lídrem bude právě kinzo. Ten se s týmem vloni nerozešel ve zlém a dokonce jako host zaskakoval v otevřených kvalifikacích na Major, do které se PR nemohl zapojit kvůli nízkému věku. 23letý hráč naposledy reprezentoval eEriness a ve skupinové fázi Tipsport CS:GO Praha se dokonce Cryptově postavil tváří v tváří. Tuhle loď ale opouští a bude se snažit o návrat do Ostravy.

„Dneškem jsme se dohodli s Maxxem, že budeme na pozici IGL zkoušet jiného hráče. Jedná se o kinza, který už s námi na této pozici působil. Maxx je nyní na benchi a budeme s ním řešit jeho další budoucnost v Cryptově. Maxx je velký profesionál a naše rozhodnutí přijal,“ napsal na Twitter herní ředitel organizace Viktor Ustyanovič. Z vyjádření ovšem není zřejmé, jestli kinzo je jedinou variantou, nebo má Cryptova více es ve svých rukávech.

„Hledáme pořád další způsoby, jak náš tým posouvat a vyhodnotili jsme dlouhodobou neudržitelnost dočasného systému, v kontextu dalšího výkonnostního růstu, což je pro nás priorita,“ doplnil ještě Ustyanovič. Ostravský celek tímto dává jasně vědět, že nechce mezi nejužší domácí CS:GO špičku jen nakouknout, ale dlouhodobě se v ní usadit. Od kinza navíc tým dobře ví, co může čekat, protože svůj potenciál sestava ukázala už vloni.

Aktuální sestava Cryptovy:

 Slovensko Tomáš „zyored“ Cvaniga
 Česká republika Oldřich „PR“ Nový
 Česká republika Martin „beryP“ Beránek 
 Česká republika Filip „Darber“ Böhm
 Česká republika Marek „kinzo“ Bílek – na zkoušce

 Slovensko Dominik „hypo“ Lukšo – trenér
 Slovensko Martin „MAXX“ Smolár – na lavičce

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.