Přejít k hlavnímu obsahu

Jen ti nejlepší zůstávají. Jak si světová špička poradí s bouřlivým publikem?

21. 4. 2023 | 08:45 Counter-Strike 2 Preview
Intel Extreme Masters vyplňuje čas před posledním CS:GO Majorem. Na jihovýchodní pobřeží Brazílie vyrazila přímo z RMR řada předních světových týmů, ne každý ale mohl postoupit do play-off. Víkendová bitva o titul bude mimo jiné i soubojem proti vášnivým fanouškům.
Finn „karrigan“ Andersen
Finn „karrigan“ Andersen
Zdroj: ESL Counter-Strike

Ve skupině A došlo hned v prvním dni k šokujícímu vyřazení MOUZ. Týmu Davida „frozen“ Čerňanského se nepodařilo navázat na postup na Major a z Ria se poroučeli jako první ze všech. Krátce na to je ovšem následovali také domácí miláčci Imperial, Gabriel „FalleN“ Toledo už se domácím fanouškům možná znovu neukáže. Jeho rozlučkou bude nedělní showmatch Brazílie proti světu, stejně jako tomu bylo na Majoru.

Dalším překvapivým výsledek byla výhra BIG nad Heroic, která německé organizaci zajistila místenku v aréně a zlepšila náladu po selhání na RMR. Dánové ovšem v LB nezaváhali a postoupili na úkor Ninjas in Pyjamas. Ještě o kolo dříve vypadli 9INE a The MongolZ. Nejvíce spokojení naopak ze skupiny A odchází Natus Vincere, kteří za tři zápasy neztratili ani jednu mapu a v poklidu si došli pro postup do semifinále.

Králem skupiny B se stali Cloud9, jenž dokázali, že i přes neúspěch v Major kvalifikaci stále patří mezi špičku. Na cestě do semifinále skolili domácí MIBR i lokální jedničku FURIA, která ovšem v play-off chybět nebude. Její hráči si totiž poradili mimo jiné s FaZe, jenž po pádu do pavouka poražených nestačili ani na Team Vitality a jako světovou dvojku se jich vyřazovací část týkat nebude. Alespoň si před Majorem odpočinou.

Brzkého vyřazení se vedle MIBR dočkal i jihoamerický 9z Team. Ve druhém kole poté spolu s FaZe skončila cesta fnatic, kteří nenavázali na postup mezi Legendy nadcházejícího Majoru v Paříži. Komu se ale dařilo, to byl Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Jeho OG získali dva cenné skalpy, ale finálního bosse už bohužel skolit nedokázali. Vitality byli nad jejich síly, ale je důležité je vidět, že jejich výkonnostní křivka míří vzhůru.

Složení play-off:

IEM Rio na českém streamu
IEM Rio na českém streamu
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.