Přejít k hlavnímu obsahu

Co kdyby trval zákaz věčně? Hráči přemýšlejí o světě bez Yummi

20. 4. 2023 | 19:24 League of Legends Spekulace
Zákaz dvou šampionů na mezinárodním turnaji MSI zahájil diskurz, z něhož vznikají různorodé nápady. Riot totiž kvůli „nevybalancované“ postavě znemožnil hráčům její výběr. Neměla by tedy být zakázána mezi profíky napořád, když s ní je problém od samotného vydání?
Yummi
Yummi
Zdroj: Riot Games

Yummi byla, je a bude terčem kritiky. V jistém směru jedinečný šampion ovlivnil hru ale mnohem více, než si asi vývojáři mysleli. Jak tomu u některých postav bývá, jejich úspěšnost se odvíjí od zručnosti a šikovnosti hráčů a týmů. Proto je někdy obtížné pro balanční tým najít správnou rovnováhu a zajistit, aby někteří šampioni nebyli v rukách některých borců k nezastavení.

Přesně to je případ Yummi. Sama o sobě neporazitelná není, ale v páru s další postavou, ovládanou v nejlepším případě profíkem hrajícího Jinx či Zeri? Od vydání již kočka prošla spousty změnami, přičemž ty poslední hodně pomohly především ranked hrám, kde ubylo her, kdy Yummi naskočila na feednutého junglera a běhali spolu po mapě, zatímco sbírali kill za killem.

Jenže i přes to všechno je kombinace Yummi s určitými šampiony zkrátka téměř neporazitelný, což některé přivádí k myšlence, co kdyby byla v pro play zakázána? Na MSI ji totiž právě kvůli tomu vyřadili z možností. Představa, že by se nejednalo o dočasný, ale trvalý zákaz, je lákavá nejen pro drtivou většinu profíků, ale i diváků. Pokaždé když ji totiž někdo pickne, ozve se bučení z diváckého sektoru, kteří tak vyjadřují svou nenávist.

Diskutující často odkazovali na vyjádření Riot Games. Společnost stojící za League of Legends totiž často mluví o tom, že chce, aby profesionální zápasy a ty v soloQ byly stejné.

Vzhledem k tomu, že Riot má pod palcem soutěžní pravidla pro všechny turnaje, byl by ale zákaz Yuumi v jejich kompetenci. Pravděpodobně je to mnohem lepší nápad, než z Yummi udělat postavu s 40% win ratem v rankedech, jen aby se přestala hrát v profesionálních zápasech. Pár takových případů již hráči zažily.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.