Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq potvrzuje odchody. Domácí stopa se v CS:GO sekci postupně vytrácí

21. 4. 2023 | 14:49 Counter-Strike 2 Přestup
Od konce března se nejen v kuloárech hovoří o změnách v Entropiqu. Testování hráčů stále probíhá, turnaje však na nikoho nečekají, a tak muselo z tábora pražské organizace přijít nějaké alespoň dílčí oznámení. Ten moment nastal právě dnes. Krátké, ale jednoznačné prohlášení potvrzuje postupnou proměnu v plně mezinárodní tým. Posily jsou ale zatím neznámé.
Entropiq Prague na Tipsport MČR CS:GO 2022
Entropiq Prague na Tipsport MČR CS:GO 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

30. března se poprvé objevila informace, že se Entropiq objevili na tréninkovém serveru se dvěma novými tvářemi. Herní ředitel organizace Pavel Klaban tehdy potvrdil, že skutečně probíhá testování posil na několik pozic. Postupně si s týmem zahrálo vícero hráčů, kteří se ale shodují v tom, že jsou to cizinci. Entropiq už tak pro svou hlavní CS:GO sekci opravdu nehledají domácí posily a chtějí opět mířit do světa.

Zatímco pro Filipa „AJTT“ Dolenského může jít v případě setrvání o životní příležitost, osud dalšího českého a jednoho slovenského hráče je zřejmě zpečetěn. Josef „MoriiSko“ Maurenc s týmem bude hrát už jen do konce května, kdy by mu měla podle našich informací končit v organizaci smlouva. Rudolf „Rutk0“ Kovalčik si dokonce už v kvalifikaci na Tipsport CS:GO Bratislava zahraje s jiným týmem, mělo by jít o eEriness.

„Už nějakou dobu bylo zřejmé, že do jarní sezóny vstoupíme s obměněnou CS:GO sestavou,“ stojí ve vyjádření EIQ. „Oběma klukům bychom chtěli poděkovat a popřát jim hodně štěstí v jejich kariéře,“ rozloučili se se svými hráči.

Jako první se s Entropiqem ukázali Richard „ritchiEE“ Mestdagh a Luca „pr1metapz“ Voigt, následně šlo o Niclase „PlesseN“ Plessena s Aleksandarem „CacaNito“ Kjulukoskim, což jsou dva bývalí hráči TOP 30 týmů světa. Právě tam by Entropiq koneckonců chtěl mířit, posily bychom měli očekávat kalibru snatchieho. Jelikož jsou ritchiEE a PlesseN aktuálně bez angažmá, tak sestavě vypomáhají v rozběhnuté ESEA lize.

Pražskou organizaci nyní čekají přípravy na Tipsport CS:GO Bratislava, druhý velký turnaj domácí sezóny, kde nebudou chybět v uzavřené kvalifikaci. Ta proběhne za dva týdny a MoriiSko by ještě na serveru chybět neměl. Skrze pravidlo 3+2 (3 domácí a maximálně 2 zahraniční hráči) bude i za Rutka muset zaskočit hráč z domácí scény, nabízí se využití vlastní akademie. Posléze se ale očekává přerod v plně mezinárodní pětici.

Dosavadní sestava Entropiqu:

 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Slovensko Rudolf „Rutk0“ Kovalčik
 Německo Christoph „red“ Hinrichs
 Polsko Michał „snatchie“ Rudzki

 Polsko Mariusz „Loord“ Cybulski – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.