Přejít k hlavnímu obsahu

Dánové opět padli ve finále. Francouzský kapitán vyhrál jedenáctý rok v řadě!

24. 4. 2023 | 09:34 Counter-Strike 2 Reportáž
Ani na třetí pokus to Heroic nevyšlo. Po finále Majoru, Katowic padli také ve finále IEM Rio, dalšího turnaje s prestižním označením Intel Extreme Masters. Vitality po celou dobu konání turnaje v Brazílii působili jednotně a konečně se nespoléhají na hvězdný výkon jednoho hráče.
Team Vitality
Team Vitality
Zdroj: HLTV.org

Pouť do Ria de Janeira pro Team Vitality nezačala dobře. Hned v prvním zápase totiž nestačili na OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem, který je tak jediný, kdo dokázal šampiony porazit. Od té doby dominovali Mathieu „ZywOo“ Herbaut, Lotan „Spinx“ Giladi a spol., přičemž za zbytek turnaje ztratili už jen dvě mapy.

Po výhrách proti MIBR, FaZe, BIG a odplatě proti OG se Vitality podařilo senzačně otočit i semifinále proti Cloud9. Stanuli tak proti finálovému soupeři, kterým se stali Dánové z Heroic. Jejich cesta byla podobná, také jednou prohráli už ve skupině, ale od té doby byli k nezastavení. Vyřadili také domácí miláčky FURIA.

IEM Rio s českým streamem

Fanoušci se dočkali map Vertigo a Inferno, na decider nedošlo. Na první mapě vévodil statistikám Emil „Magisk“ Reif, na té druhé sám kapitán Dan „apEX“ Madesclaire. V kombinaci se semifinálovým výkonem Petera „dupreeh“ Rasmussena je turnaj v Riu jasným úkazem, že Vitality šlapou. Heroic neměli nárok.

Po výhrách 16:13, 16:12 se tak francouzské organizaci podařilo vyhrát Tier 1 turnaj již několikátý rok po sobě. Na blížícím se Majoru budou chtít ukázat, že umí vyhrát více než jeden. Příkladem budiž sám apEX, který v Riu získal triumf na turnaji nejvyšší kategorii již jedenáctý rok po sobě. Tomu říkáme krásná konzistence.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.