Přejít k hlavnímu obsahu

Evropské finále? Horší publikum než na random české lance, smutní Humanoid

24. 4. 2023 | 14:39 League of Legends Zajímavost
Fnatic se do play-off jarní sezóny LEC sice nedostali, jejich midlaner Marek „Humanoid“ Brázda se ovšem i přesto dostal do víru vášnivých debat. Zpochybnil totiž místo konání finále.
Marek „Humanoid“ Brázda
Marek „Humanoid“ Brázda
Zdroj: Riot Games (Michal Konkol)

Nejvyšší soutěž League of Legends European Championship je od letoška rozdělená do tří splitů. Zimní a jarní ovšem vyvrcholily pouze ve studiu. „Ať už bude vysvětlení Riotu jakékoliv, regionální finále by se v žádném případě nemělo hrát ve studiu pro 200 diváků,“ napsal bývalý profík Maurice „Amazing“ Stückenschneider.

Skutečnost je taková, že od doby covidové se většina play-off odehrála právě v Berlíně bez pompézního vyvrcholení s pořádným publikem. Jediným rozdílem bylo loňské léto, které přivezlo to nejlepší evropské League of Legends do Malmö. Současné rozložení působí tak, že pouze letní část sezóny je opravdu důležitá.

Česká hvězda Marek „Humanoid“ Brázda dokonce přinesla mnohem agresivnější přirovnání. „LEC finále má menší publikum než random české lanky, které jsem hrál před 6 lety ve 3 ráno,“ přirovnal vyvrcholení nejdůležitější evropské soutěže k lokálním turnajům, které často končily až v pozdních nočních hodinách.

Právě česká scéna patří mezi ty nejživější, spíše než pocta jde ale o skutečně o rýpnutí do podmínek jarního finále s mizivou fanouškovskou podporou. Publikum v Berlíně sice bylo plné, ale prostě a jednoduše malé. Atmosféře nepomohl ani fakt, že do boje o titul nepostoupil žádný z týmů s větší fanouškovskou základnou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.