Přejít k hlavnímu obsahu

+xfl0ud -xfl0ud +xfl0ud -xfl0ud +xfl0ud -xfl0ud. Kdo další měl podobný osud?

25. 4. 2023 | 13:30 Counter-Strike 2 Přestup
Nejlepší turecký tým Eternal Fire neuspěl v kvalifikaci na Major a i přes předchozí dobrou formu znovu mění sestavu. Potřetí za rok a půl (a definitivně?) v týmu končí Yasin „xfl0ud“ Koç.
Yasin „xfl0ud“ Koç
Yasin „xfl0ud“ Koç
Zdroj: Eternal Fire

Eternal Fire vznikli v srpnu roku 2021 jako nová naděje turecké scény. V jeho řadách nechyběl İsmailcan „XANTARES“ Dörtkardeş ani další přední jména tamějšího rybníčku. I přesto se ale sestava pravidelně točí. Někteří hráči se v týmu objevují dokonce opakovaně, vzorovým případem je Yasin „xfl0ud“ Koç.

Dvacetiletý rifler do Eternal Fire poprvé přišel v rámci prvních změn od založení, jen po několika měsících však poprvé zamířil na lavičku, a to kvůli zranění ruky. I když se vrátil poměrně rychle, tak i na druhý pokus vydržel v sestavě pouze čtyři měsíce. Jen o další tři později se vrátil, aby tento týden zase v týmu skončil.

Příběh xfl0uda připomíná jiné velké postavy evropské CS:GO scény. Průkopníkem opakovaných návratů byl Chris „chrisJ“ de Jong, který v MOUZ působil v letech 2013 až 2022, ale ve druhé polovině působení hned třikrát zamířil na lavičku, aby se vždy vrátil a znovu se ukázal být platným členem sestavy.

Nejznámějším případem posledních let je Olof „olofmeister“ Kajbjer. Legendární Švéd kroutí ve FaZe Clanu už sedmý rok, ale za tuto dobu byl hned pětkrát přeřazen mezi neaktivní členy. Nejprve za to mohla zranění, posléze byl díky platné smlouvě jen záskokem. Ta mu běží dodnes, ale na serveru jej už zřejmě neuvidíme.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.