Přejít k hlavnímu obsahu

Sparťanský duel? Je to škoda, že se potkáme ve skupině, komentuje Seron zápas s Emericksonem

28. 4. 2023 | 18:25 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Sparta bude mít během finálového víkendu MČR FIFA powered by Hyundai tři želízka v ohni. Největším favoritem v rudém bude Dominik „Seron“ Čermák. Hvězda posledních ročníků FIFA na domácí scéně bude chtít potvrdit formu i ve Vodafone PLAYzone Areně. Cíl je jasný. „Určitě první místo, jiné ani neberu,“ hlásí Seron.
Dominik "Seron" Čermák
Dominik "Seron" Čermák
Zdroj: PLAYzone

V celkovém pořadí MČR jsi nakonec skončil na druhém místě. Jsi se svými výkony napříč sezónou spokojený?

Spokojený jsem, sice mám rád ve všem první místo, ale spokojím se i s druhým, ale jenom v tomto rankingu.

Na poslední zastávce jsi těsně prohrál ve finále. Mrzela tě finálová prohra, nebo už se spíš soustředíš na grand finále?

Prohra malinko zamrzela, byl to dobrej zápas nahoru a dolů, s Matejsem máme tuto FIFU odehráno strašně moc zápasů, jak spolu ve formátu 2v2 tak v 1v1 proti sobě. Známe každej krok, šance byly, jen jsem je neproměnil a penalty jsou loterie. Dvakrát jsem vystihl stranu, ale Jašin to ani jednou nechytil. A ano, fokus na grand finále je.

Spolu s Matejsem hrajete ve výborné formě. Myslíš, že se můžete znovu utkat ve finále i v Praze?

Já si myslím, že ano. Záleží taky, kdo se jak „vyspí“ a komu bude přát štěstí, ve finále může vyhrát kdokoliv. 

Před posledním eventem je spousta adeptů na vítězství. Kdo je podle tebe ale ten největší favorit?

 Já. (směje se)

Jaký sis vytyčil cíl? Budeš vůbec brát něco jiného než vítězství za úspěch?

Určitě první místo, jiné ani neberu. Samozřejmě, když bude top 3, tak sice budu naštvaný, ale to postupem času upadne a i za takový úspěch bych byl rád.

Ve skupině se mimo jiné potkáš i s Emericksonem. Je pro tebe nějak speciální hrát proti kolegovi z týmu?

Není to nějak extra speciální, ba naopak, je to škoda, že se potkáme ve skupině. Ale asi pořád lepší než v play-off, kde můžeme vypadnout.

Kdo pro tebe bude ve skupině hlavním konkurentem?

Všichni jsou ve skupině dobrý, ale Eme má zkušenosti, takže asi on. Revymu říkám, že je dostihový kůň, něco málo tohoto sportu mám nasledováno a Revy je stejný případ, jen běžet rovně. (směje se) A Pepča má den, kdy dokáže každého porazit strašným rozdílem, ale občas má dny, kdy prohraje s každým.

Pomalu se blíží konec tvé první sezóny ve Spartě. Jak bys jej zatím hodnotil? Jsi rád, že ses v kariéře posunul o dům dál?

Jsem rád, mám nové myšlenky a novou chuť pro hru, Sparta/ENTERPRISE jsou skvělí. Mám rád propojení s hlavním týmem. I když je to pro mě malinko těžký, jelikož jsem v posledním maturitním ročníku a té školy je celkem dost. Ale nového angažmá určitě nelituji, i s klukama jsme si sedli dobře, takže jak říkám, nemůžu si na nic stěžovat.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).