Přejít k hlavnímu obsahu

Double pro Entropiq z MČR! Matejs se stává novým mistrem České republiky

30. 4. 2023 | 18:40 EA SPORTS FC 24 Live coverage
Finálový víkend MČR FIFA powered by Hyundai je u konce. O titul mistra ČR se utkali kolegové z Entropiqu Matěj „Matejs“ Dunka a Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt, radovat se po napínavé koncovce mohl první jmenovaný. Bronz si pověsil na krk Dominik „Seron“ Čermák.
Matěj „Matejs“ Dunka
Matěj „Matejs“ Dunka
Zdroj: PLAYzone

MarioOoso99 2:3 Matejs (0:1, 2:2)

První zápas týmového derby měl pod kontrolou Matěj „Matejs“ Dunka. Svoji převahu ale proměnil v jediný gól. Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt si vypracoval jedinou větší šanci, Ronaldinho ji ale neproměnil.

Vedoucí hráč držel tempo i ve druhém zápase. Mario sice dokázal srovnat, ale díky sólu Kyliana Mbappého držel trumfy v ruce po většinu zápasu Matejs. Jeho soupeř ovšem vytěžil z minima maximum a skóre ještě jednou vyrovnal. Byl to ovšem znova Matejsův Mbappé, který finálovou bitvu v 90. minutě rozhodl.

Česko tak po dlouhých letech zná svého mistra. Matejs udolal spoluhráče z Entropiqu a usedá na trůn!

Seron 6:4 Totik (3:3, 3:1)

Dominik „Seron“ Čermák měl jen ty nejvyšší cíle v rámci grand finále MČR FIFA powered by Hyundai. Po prohraném semifinále se ale finálový sen rozplynul a sparťanský hráč se tak musel spokojit s bronzem.

Ten získal po přestřelce s Miroslavem „Totik“ Tóthem. Po vyrovnaném prvním zápase se série obrátila na stranu Serona, jenž si pohlídal závěr špílu a končí třetí.

MarioOoso99 3:2pp Seron (1:2, 2:0)

Turnaj se rychle vrátil k penaltám, které zdobily čtvrtfinále. Napínavý finiš nabídlo druhé semifinále mezi MarioOosem a Seronem.

První špíl sice zvládl lépe sparťanský reprezentant, MarioOoso99 se ale rychle vrátil do série ve druhém zápase. Oba soupeři hráli velice opatrný a defenzivní fotbal. Rozhodovat tak musel již zmiňovaný penaltový rozstřel. Ten stejně jako ve čtvrtfinále zvládl lépe MarioOoso99 a zajistil si postup do finále.

Matejs 6:3 Totik (3:2, 3:1)

Pohádková jízda Miroslava „Totik“ Tótha skončila v semifinále. Hráč, který původně ani neměl nastoupit do turnaje, byl dodatečně nasazen a překvapil nejednoho soupeře a diváka.

Matěj „Matejs“ Dunka byl ale příliš silným soupeřem. Hvězda Entropiqu a vítěz poslední online zastávky pokračuje v parádní formě.

Na poměry play-off velkého finále šlo o velice jednoznačný zápas. 6:3 a finále pro favorita.

Seron 5:4 Caster (2:1, 3:3)

Sparťanské derby proti sobě svedlo Dominika „Seron“ Čermáka, jednoho z největších favoritů, a Martina „Caster“ Štěpána, který dlouho čeká na větší úspěch.

A na MČR FIFA powered by Hyundai se ho nedočká. Zkušený sparťan byl ve většině série o krok pozadu za svým kolegou v rudém dresu. Statečně se rval a dotahoval, nakonec ale marně. Seron postupuje do semifinále, Caster končí.

MarioOoso99 3:2pp CptKubajz (2:1, 1:1)

Vyhrocenější čtvrtfinále se uskutečnit nemohlo. Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt a Jakub „CptKubajz“ Pudil se v posledních týdnech netajili svou rivalitou. Ta vyvrcholila právě na finále MČR FIFA powered by Hyundai.

Obrovsky vyrovnaný špíl, který došel stejně jako obě předchozí čtvrtfinále do penalt. Ty se tentokrát více povedly hráči Entropiqu, který tak postupuje do top 4.

T9Laky 5:6pp Totik (1:2, 4:4)

Druhé čtvrtfinále grand finále MČR FIFA powered by Hyundai a druhý penaltový rozstřel. Nedělní program přeje dramatům, o to druhé se postarali Lukáš „T9Laky“ Pour a Miroslav „Totik“ Tóth.

Favorit byl jasný, T9Laky patří mezi absolutní špičku domácí scény, zatímco Totik se mezi nejlepší šestnáctku a samotné velké finále kvalifikoval jen díky absenci Martina „FCMARTIN“ Hrabiny. Dlouhou dobu to byl právě ostravský borec, který měl navrch.

Plzeňský hráč ale ukázal svou sílu a zápas šel až do penalt. V nich měl větší štěstí Totik a pokračuje ve své krasojízdě.

Matejs 5:4pp Emerickson (2:1, 3:3)

Takhle se bojuje v play-off MČR FIFA powered by Hyundai. Matěj „Matejs“ Dunka a Jan „Emerickson“ Krupička předvedli parádní show. Duel dvou zkušených borců byl od začátku vyrovnaný, do druhého zápasu série šel s mírnou výhodou hráč Entropiqu.

Sparťanský oblíbenec ale rychle vyrovnal. Po zbytek druhého mače to byl právě Emerickson, kdo byl na konci a několik minut před koncem mohl zasadit smrtící úder.

Šanci s Kylianem Mbappém ale neproměnil a po bezbrankovém prodloužení následovaly penalty. V těch byl úspěšnější Matejs a postoupil do semifinále, Emerickson se musí spokojit s top 8.

Čtvrtfinálové zápasy:

11:00 - Matejs 5:4 Emerickson
11:55 - T9Laky 5:6 Totik
12:50 - MarioOoso99 3:2 CptKubajz
13:45 - Caster 4:5 Seron

Další kola:

15:30 - Semifinále #1 - Matejs 6:3 Totik
16:25 - Semifinále #2 - MarioOoso99 3:2 Seron
17:20 - Zápas o 3. místo - Totik 4:6 Seron
18:25 - Finále - Matejs 3:2 MarioOoso99

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).