Přejít k hlavnímu obsahu

Jednooký Keria. Support T1 řeší před MSI zdravotní problémy

2. 5. 2023 | 12:09 League of Legends Reportáž
Týden před začátkem hlavní fáze prvního letošního mezinárodního turnaje v League of Legends řeší jeden z největších favoritů problém. Ryu „Keria“ Min-seok, support týmu T1, má potíže s levým okem a na streamu se ukázal s páskou. „Byl jsem u doktora a říkal, že to bude v pořádku,“ komentoval zdravotní indispozici Keria.
Keria na posledních Worlds
Keria na posledních Worlds
Zdroj: Lance Skundrich/Riot Games (s povolením)

Support T1 má částečně štěstí. Jeho tým se totiž díky výsledkům LCK v loňské sezóně nemusí prokousávat přes kvalifikační část turnaje. Oba korejské mančafty nastoupí díky vítězství na posledních Worlds rovnou do main stage MSI spolu s MAD Lions, JD Gaming a Cloud9. Keria tak má další týden na uzdravení.

Konkrétní příčiny problému Min-seok nezná. „Něco se stalo s mým okem,“ komentoval pásku přes oko na streamu. „Brzy to bude v pořádku. Moje pravé oko je v pohodě, takže vidím jen pravým okem. Byl u doktora a říkali, že to bude dobrý. Zakryl jsem si jedno oko, ale už jsem v pořádku,“ ubezpečuje Keria své fanoušky.

Situaci dál monitoruje a bude ji posuzovat za pochodu, někteří diváci ale doporučovali především odpočinek. Ten ale podle hvězdy T1 není možný. „Co na tom, že si odpočinu. I když budu odpočívat, není tu co dělat. Navíc do turnaje nezbývá moc času, samozřejmě musím hrát LoL. To přece není na škodu. Ani to není vážné,“ má jasno Keria.

První zápas čeká T1 mezi 9. až 12. květnem, záleží na losu. Minimálně týden tak má Keria na další léčení.

T1 Keria
T1 Keria
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).