Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport jako nová česko-slovenská dvojka?! Nový žebříček je venku

2. 5. 2023 | 14:15 Counter-Strike 2 Žebříček
Pravidelná měsíční aktualizace žebříčku portálu EPLAYER přinesla změny u skoro celé nejlepší desítky. Ten nejvíce diskutovaný se odehrál přímo na stupních vítězů, kde se o jednu příčku propadlo Dynamo Eclot i přes výhru Tipsport CS:GO Praha. Jak s pořadím zamíchá Bratislava?
Sampi.Tipsport na Tipsport CS:GO Praha
Sampi.Tipsport na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS se vrátili na 70. místo HLTV žebříčku, k čemuž největší měrou přispěla cesta do semifinále CCT Central Europe Series 6. Nejlepším týmem česko-slovenské scény jsou také v lokálním rankingu od portálu EPLAYER, který v pondělí nabídl svou pravidelnou pondělní aktualizaci. Na trůnu se nic nezměnilo, hříšníci mají nadále v čele několik stovek bodů náskok, na čemž nic nezměnilo ani 2. místo z Tipsport CS:GO Praha.

Jejich fináloví přemožitelé, kteří prošli prvním velkým turnajem domácí sezóny bez jediné porážky, na ně nejen, že nezačali dýchat, ale dokonce v EPLAYER žebříčku přišli o svoji druhou pozici. V Evropě se Dynamu Eclot letos zatím nedaří, a i když se po pádu vrátili do nejlepší světové stovky, potřebují za hranicemi zabrat. Na dobré cestě jsou v Elisa Invitational Spring, kam dokázali postoupit a již mají na kontě první výhru.

Kdo je tedy v pořadí odsunul? Možná vás to překvapí, ale jde o Sampi.Tipsport, jenž v Praze obsadili nepopulární bramborovou pozici. Z většiny slovenská sestava se ale dostává do formy a na HLTV.org zapsala šest cenných výher v rámci CCT Central Europe Series 6, které ji kromě domácího posunul dostaly i na světovou pozici číslo 93. Evropský debakl od Cryptovy poměrem 3:16, 8:16 na tohle vliv ještě neměl.

Právě ostravská organizace je na čtvrtém místě EPLAYER žebříčku, jen o devět bodů před ENTERPRISE. Celá tato pětice se dá označit za úzkou domácí špičku, ze které kvůli mezinárodní transformaci vypadli Entropiq. Všechny další týmy v pořadí tak zaznamenaly posun. Ranking také koresponduje s TOP 12 týmy pro Tipsport CS:GO Bratislava, chybí pouze eSuba, kterou nahrazuje improvizovaná pětice Entropiqu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.