Přejít k hlavnímu obsahu

Permanentní ban za toxicitu! Tenhle profík si angažmá už jen tak nenajde

3. 5. 2023 | 14:44 VALORANT Kauza
Litevský hráč Vilius „krea6on“ Malinauskas se musí rozloučit se svojí kariérou VALORANT profíka. Na základě klipu z hodnocené hry, kdy si dělal srandu z postižení spoluhráče, totiž obdržel trvalý ban od pořadatele ligy. Nebylo to totiž poprvé, kdy se mu něco takového stalo.
krea6on
krea6on
Zdroj: Alliance

Litevský hráč Vilius „krea6on“ Malinauskas je na evropské VALORANT scéně od samotného počátku. Kromě šikovnosti ve hře se ale proslavil spíše negativní stránkou. Přestože byl během prvních dvou let součástí vysoce profilovaných týmů, svým chováním iritoval všechny kolem sebe, což ho nakonec dostihlo.

Přesně před rokem dostal od Riot Games tříměsíční zákaz za sexistické poznámky během hodnocené hry. Veřejně se za incident omluvil a vinil svoji špatnou angličtinu. „Vždycky říkám hlouposti, abych si z toho udělal legraci,“ řekl tehdy. Někdo se po takové zkušenosti poučí, u Litevce je to ovšem jiný příběh.

Od svého návratu účinkoval pouze v menších týmech nižších soutěží, jako je Valorant East: United. Se svým týmem se nedávno dostal do velkého finále, odkud mohl postoupit do druhé nejvyšší ligy, kde působí například český celek ENTERPRISE. Plány mu ale jeho opět zničilo jeho chování v hodnocené hře.

Výzva k trestu za toxicitu byla podána tvůrcem obsahu Marcusem „SoMarcus“ Blackem. Ten zveřejnil video Litevce, jak si ve voice chatu dělá legraci z jeho postižení. Netrvalo dlouho a polský organizátor na Twitteru oznámil, že krea6on má zakázáno soutěžit v ligách Challengers League East: Surge a Valorant East: United. „Nebudu tolerovat ponižování lidí s postižením v mých ligách, to je jisté,“ napsal Krystian Terpiński.

Hráč v reakci na zákaz ještě stihl odpovědět na Twitteru: „Mel si dál svoje ho**a“, ale za okamžik byl zabanován i tam. Reakce na zákaz činnosti jsou ohromně pozitivní a sklízejí potlesk. „Kámo, je to jako Vánoce, ale v květnu. Velké W pro komunitu!“ řekl SoMarcus. Se svým současným zákazem nesmí krea6on soutěžit ve východní Evropě. Působit sice může v jiných regionech, bude ale někdo takového hráče vůbec chtít?

Štítky: Valorant, toxicita, BAN
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.