Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí hvězdy nebo bývalý hráč OG. Koho si o víkendu nesmíte nechat ujít?

3. 5. 2023 | 17:29 Counter-Strike 2 MČR
Pátek až neděle budou patřit uzavřené kvalifikaci na druhý velký turnaj domácí sezóny. I když si řeknete, že jde o jen kvalifikační část a nic velkého vás nečeká, tak opak je pravdou. Do akce půjdou napěchované sestavy ENTERPRISE a Entropiq, stejně jako šest zahraničních střelců.
AJTT a Marix
AJTT a Marix
Zdroj: PLAYzone / osobní archiv

Hlavní sestava Entropiqu se o víkendu naposledy ukáže s improvizovaným česko-slovenským jádrem. Všude jinde už hraje v mezinárodním složení. Filip „AJTT“ Dolenský by měl patřit mezi největší hvězdy turnaje, pro Josefa „MoriiSko“ Maurence zase půjde o rozlučku, která mu může vynést třeba i budoucí angažmá. Ukázat se bude chtít i Jan „pandi7o“ Holák, jeden z největších talentů domácích akademií.

Když mluvíme o akademiích, dvě takové se o víkendu představí. Kvůli různým změnám bude především sestava Entropiq Future opravdu silná. Nejen na hlavní soupisce EIQ uvidíme zahraniční borce, platit to bude i o akademii, které vypomohou Evropou ošlehaní střelci. Známý Švéd Rasmus „kreaz“ Johansson už naposledy reprezentoval eEriness, Max „Marix“ Kugener má zase zkušenosti ze Sprout a je pod smlouvou v OG. Navázat na minulý úspěch budou chtít také hráči SINNERS AC, tentokrát v kompletním složení.

Páteční skupina A
 Česká republika eEriness vs.  Česká republika BRUTE
 Česká republika ENTERPRISE vs.  Česká republika EIQ Future
Sobotní skupina B
 Slovensko SINNERS AC vs.  Slovensko UNiTY
 Česká republika Entropiq vs.  Slovensko ANDROMEDA

Další domácí hvězdy ukrývají sestavy ENTERPRISE, eEriness a UNiTY. Sestava Michala „leckr“ Kadlíčka ukrývá jedno známé jméno vedle druhého, kromě snipera Martina „zur1s“ Slámy se můžete těšit na dva vicemistry ČR. Totéž konec konců platí i o UNiTY, kde ale najdeme také talentovaného Lukáše „luke“ Vánského. Pod hlavičkou eEriness se při velkých změnách pro změnu spojila pětice známých jmen bez angažmá. Velký návrat na server čeká Lukáše „capseN“ Koláčný a Andreje „Adejis“ Kameništiaka.

Osmičku účastníků uzavírají BRUTE a ANDROMEDA. BRUTE se do uzavřené kvalifikace dostali už minule a fanoušci vědí, co od nich očekávat. Kousat budou, ale favorité na postup to nejsou. ANDROMEDA je naopak velkou neznámou a potenciálně může jít o černého koně. Miloslav „m0nsterr“ Gáplovský se spojil se dvěma neprobádanými talenty a dvěma hráči ze zahraničí. Celkově se jich představí šest, každý může potrápit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.