Přejít k hlavnímu obsahu

Uzavřená kvalifikace: Improvizovaný Entropiq a velký boj o druhé postupové místo

6. 5. 2023 | 09:18 Counter-Strike 2 MČR
Uzavřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava bude v sobotu pokračovat skupinou B. O dvě výhry a tím i postup do hlavní části budou usilovat Entropiq, SINNERS AC, UNiTY a ANDROMEDA. Kdo naopak v sobotu dvakrát prohraje, ten se před letní pauzou definitivně rozloučí. Všechny zápasy můžete po celý víkend sledovat živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Tipsport CS:GO Bratislava – uzavřená kvalifikace, skupina B
Tipsport CS:GO Bratislava – uzavřená kvalifikace, skupina B
Zdroj: PLAYzone

Největším pojmem skupiny B je bezesporu Entropiq. Ten se ale bude spoléhat především na individuality, protože se představí v improvizovaném složení. Oproti sestavě z Prahy sice přibyl pouze Jan „pandi7o“ Holák na úkor Rudolfa „Rutk0“ Kovalčika, v jiných oficiálních zápasech ale přední česká organizace hraje již ve zcela mezinárodním složení. Nedá se od nich očekávat modré z nebe, ale výsledek udělat potřebují.

Druhým nasazeným týmem na základě minulého turnaje je akademie SINNERS. Ta se na Tipsport CS:GO Praha stala vůbec prvním B-týmem v historii, který to dotáhl až na takovou metu. Oproti předchozímu představení se navíc tentokrát ukáže v plné síle, Roman „dreez“ Čomor je po výpomoci v hlavní sestavě zpátky. Už jen na základě tohoto posílení budou mladí hříšníci cílit na podobný úspěch, tedy na postup dále.

EntropiqSINNERS AC
 Česká republika AJTT
 Česká republika MoriiSko
 Polsko snatchie
 Německo red
 Česká republika pandi7o
 Slovensko BORO
 Slovensko fino
 Slovensko outex
 Česká republika dreez
 Česká republika majky
Kurz na výhru skupiny:
1.20 — 6.50

V minulých kvalifikacích selhali, tentokrát už si postup ujít nenechali. Hráči profesionální slovenské organizace UNiTY, což jsou bývalí Dark Tigers, obměnili většinu svého kádru a pomalu se začínají sehrávat. Sestava kombinuje zkušenosti a kvalita zkušených borců a vicemistrů ČR s mladou tváří a slovenským objevem. Pokud se dostanou na svůj plný potenciál, tak by mělo jít o aspiranta na druhé postupové místo.

Černý kůň na závěr. ANDROMEDA se do uzavřené kvalifikace dostala jako vůbec poslední tým, když ve finále otevřeného turnaje vyřadila eSubu. Mnozí ji sice, a zcela po právu, budou pasovat do role největšího outsidera, pro soupeře ale půjde o velkou neznámou, která může leckoho zaskočit. Nová jména potřebuje domácí scéna jako sůl, zde navíc jde o kombinaci s neznámými cizinci. Potenciál překvapit je zde velký.

UNiTYANDROMEDA
 Slovensko NIO
 Slovensko luko
 Česká republika Levi
 Česká republika luke
 Slovensko NITRO
 Slovensko m0nsterr
 Česká republika Yami
 Slovensko NIKOLAAJ
 Polsko LeS
 Litva RAFEOL
Kurz na výhru skupiny:
12.00 — 25.00

Harmonogram skupiny B:

  • Sobota 13:00 –  Slovensko SINNERS AC vs.  Slovensko UNiTY – kurzy na vítěze 1.50 x 2.41
  • Sobota 14:30 –  Česká republika Entropiq vs.  Slovensko ANDROMEDA – kurzy na vítěze 1.08 x 6.45
  • Sobota 16:00 – souboj poražených týmů
  • Sobota 19:00 – souboj vítězných týmů
  • Neděle 13:00 – decider o 2. postupové místo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.