Přejít k hlavnímu obsahu

Dominance Entropiqu! Po akademii ovládla svoji skupinu také hlavní sestava

6. 5. 2023 | 19:10 Counter-Strike 2 MČR
Postup na Tipsport CS:GO Bratislava si v pátek vybojovali Entropiq Future, ještě více se ale dnes dařilo hlavní sestavě, která rovněž postoupila bez jediné prohry. Velké zklamání si naopak prožili SINNERS Academy. Nedělní decider skupiny B se bude týkat UNiTY a ANDROMEDY.
Christoph „red“ Hinrichs
Christoph „red“ Hinrichs
Zdroj: Entropiqteam

UNiTY 0:2 Entropiq (16:5 Overpass, 16:5 Vertigo)

Entropiq dominoval v prvním zápase a nezastavili se ani po krátké pauze. Na UNiTY vlétli ve velkém stylu a soupeř se ve svém prvním střetnutí s domácím Tier 1 týmem nechytal od samého začátku. Dílčím snížením stavu na 4:8 to vypadalo na odpor, EIQ už ale ztratili jen jedno kolo a s poklidem šli do vedení v sérii.

Druhá mapa nebyla jiná. Také zde hráči Entropiqu udávali tempo od první sekundy a nenechali soupeře nadechnout. Vyhranými pistolkami v druhé polovině to sice pro UNiTY vypadalo nadějně, EIQ je ale za pomocí Deaglů zlomili. Celou skupinu ovládli rozdílem třídy a můžeme se těšit, co předvedou ve skupinách.

SINNERS Academy 0:2 ANDROMEDA (14:16 Inferno, 6:16 Overpass)

Eliminační zápas nabídl souboj mezi hráči SINNERS Academy a ANDROMEDY, poražených celků z úvodních duelů. První mapa nabídla vyrovnaný souboj, z řady vystupoval jen Tomáš „fino“ Bebjak. Jeho řádění však akademii SINNERS na výhru nestačilo, a tak odcházela ANDROMEDA ze svého map picku vítězně.

Trumfem SINNERS AC měl být Overpass. Hráči ANDROMEDY však nechtěli za žádnou cenu dovolit, aby se šlo na mapu třetí a dávali to najevo hned v úvodních deseti kolech. Mladí hříšníci sice nakonec dokázali skóre do poloviny lehce ukočírovat, ovšem v druhé půlce si téměř ani neškrtli a v kvalifikaci končí. ANDROMEDA si naopak zahraje zítra o druhé postupové místo do skupinové části Tipsport CS:GO Bratislava.

Entropiq 16:6 ANDROMEDA

Entropiq do turnaje nastoupil v okleštěné sestavě, na jejich výkonu se to však nijak nepodepsalo. První polovina se nesla ve vyrovnaném duchu, ale ta druhá už napsala jasný příběh, z něhož vyšli vítězně hráči Entropiqu. Ti si tak zahrají BO3 o postup na hlavní turnaj Tipsport CS:GO Bratislava proti týmu UNiTY.

SINNERS Academy 12:16 UNiTY

První zápas sobotního programu proti sobě svedl akademii SINNERS a UNiTY, mančaft, který je svými dosavadními výsledky daleko za očekáváním. Proti SINNERS Academy se ale jedna z novějších organizací ukázala v dobrém světle a postoupila do BO3 o postup na hlavní turnaj Tipsport CS:GO Bratislava.

Páteční zápasy nabídly řadu překvapení, tak uvidíme, jak na tom bude sobotní porce CS:GO. Suverénně největším favoritem na čistý postup jsou Entropiq, kteří ale nenastoupí v plné síle, a tak se mohou očekávání krotit. Zopakovat úspěch z Prahy se budou snažit hráči SINNERS AC, jenž se ale hned na úvod utkají s profesionální sestavou UNiTY. Ani ANDROMEDA ale určitě nebude se svojí sestavou do počtu.

Harmonogram skupiny B:

EntropiqSINNERS ACUNiTYANDROMEDA
 Česká republika AJTT
 Česká republika MoriiSko
 Polsko snatchie
 Německo red
 Česká republika pandi7o
 Slovensko BORO
 Slovensko fino
 Slovensko outex
 Česká republika dreez
 Česká republika majky
 Slovensko NIO
 Slovensko luko
 Česká republika Levi
 Česká republika luke
 Slovensko NITRO
 Slovensko m0nsterr
 Česká republika Yami
 Slovensko NIKOLAAJ
 Polsko LeS
 Litva RAFEOL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.