Přejít k hlavnímu obsahu

Hádka v tréninku a zlomená ruka. Sestavu Fnatic ovlivnil zkrat Francouze

6. 5. 2023 | 12:32 League of Legends Příběh
Byl to tým, který bořil veškerá očekávání. Dva vítězné splity, finále na Worlds, celkově nejúspěšnější rok Fnatic spolu s lety 2011 a 2015. Jedním z největších překvapení byl nováček na toplane Gabriël „Bwipo“ Rau. Belgický hráč na toplane vystřídal Paula „sOAZ“ Boyera, který si zlomil ruku. Až o pět let později se ale fanoušci dozvěděli pravý důvod zranění jedné z největších legend evropského League of Legends.
Fnatic v roce 2018
Fnatic v roce 2018
Zdroj: Riot Games

Celý příběh odhalil na MSI streamu IWDominate Erberk „Gilius“ Demir, momentálně náhradník v SK Gaming. „SOAZ byl opravdu naštvaný během tréninku a udeřil do stolu, čímž si zlomil ruku,“ vzpomíná Gilius na historku, kterou údajně slyšel od neznámého zdroje. Pravdivost potvrdil Bwipo, jenž v té době trénoval s Fnatic a následně nastupoval místo francouzského toplanera.

Belgičan příhodu doplnil. „SOAZ si stěžoval, že ho nebaví hrát 1v3 top, i když stejně skoro každou hru vyhrávali. Ale Caps na něj vyjel, že ho nebaví hrát proti midlanerovi, který měl vždycky kill na levelu 3. Během hádky s Capsem sOAZ bouchl do stolu a zlomil si kost v ruce,“ přiblížil Bwipo důvod změny sestavy Fnatic.

Před scrimy prý tehdejší trenér FNC Youngbuck řekl Bwipovi, že jej s největší pravděpodobností posune do základní sestavy. Důvod? „Aspoň dokážeš přijmout ganky a umřít bez nervování a tiltování svého midlanera,“ řekl prý Youngbuck nováčkovi na toplane.

Bwipo se i díky zranění svého kolegy postupně stal hlavním topařem Fnatic. Na několik týdnů si dokonce vyzkoušel roli botlanera místo Rekklese

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).