Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport CS:GO Bratislava je kompletní. Turnaj doplňují UNiTY a ENTERPRISE

7. 5. 2023 | 17:55 Counter-Strike 2 MČR
Neděle odpoledne určila poslední dva účastníky Tipsport CS:GO Bratislava, druhého velkého turnaje domácí sezóny. Týmy s dosavadní bilancí 1 výhry a 1 prohry se utkaly v rozhodujících zápasech svých skupin. ANDROMEDA a eEriness bohužel odcházejí pouze s MČR body.
capseN vs. leckr
capseN vs. leckr
Zdroj: PLAYzone / ENTERPRISE

ENTERPRISE 2:0 eEriness (16:8 Overpass, 16:11 Mirage)

Do souboje dvou předních domácích organizací lépe vykročili ENTERPRISE. Po prohraných pistolkách zazářili s MP9 a soupeře už do vedení nepustili. EEriness až do chvíle, kdy měli EP na kontě 13 bodů, nedokázali ani jednou získat více kol v řadě a Tomáš „system“ Zemko svými 28 killy dotáhl EP do vedení.

Na druhé mapě to byli jeho kolegové, kteří na serveru dominovali. EEriness sice vyšel lépe začátek a poměrně rychle měli jasně vyhranou první polovinu, od toho momentu ale ENTERPRISE přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a po hladkém snížení převzali otěže. Poměrně bez problémů si tak došli pro postup.

ANDROMEDA 1:2 UNiTY (16:10 Inferno, 9:16 Overpass, 12:16 Nuke)

Vstup do série lépe vyšel UNiTY, které na Infernu táhl objev Tomáš „NITRO“ Kočik. Dobrou koordinací ale dokázala ANDROMEDA nejen srovnat, ale po změně stran také dominovat mapě Inferno. Individuálně to jejím hráčům střílelo na jedničku a od stavu 10:10 už neprohráli jediné kolo, čímž se dostali do vedení.

Profíci z UNiTY se ale nechtěli nechat zahanbit a na své volbě si šli za srovnáním. Na Overpassu se jim dařilo za útok prolamovat obranu soupeře, nejčastěji díky Lukáši „luke“ Vánském. ANDROMEDA po změně stran sice začala stahovat náskok, byl to ale opět mladý borec, který oponenta dokázal svým Deaglem zlomit.

Rozhodnout musel Nuke, který tentokrát nebyl CT mapu, ba naopak. UNiTY za T stranu předvedli mimo jiné devítibodovou sérii v řadě. Mince se však obrátila a ANDROMEDA podobným stylem po změně stran srovnala. Jakmile ale UNiTY přetrhli soupeřův řetěz, tak už si zápas vzít nenechali. Postup je na světě.

Úvod nedělního programu obstarají týmy ze skupiny B. ANDROMEDA potvrdila roli možného černého koně a po jasné prohře nad Entropiqem dokázala skolit SINNERS AC, minulého účastníka hlavní části turnaje. Mladá sestava plná nových tváří se bude snažit zaskočit i UNiTY, profesionální tým převážně ze Slovenska. V jeho řadách najdeme dva úřadující vicemistry ČR či talentovaného lukeho, kteří tak jsou mírným favoritem.

Neděle 13:00
ANDROMEDA vs. UNiTY
 Slovensko m0nsterr
 Česká republika Yami
 Slovensko NIKOLAAJ
 Polsko LeS
 Litva RAFEOL
 Slovensko NIO
 Slovensko luko
 Česká republika Levi
 Česká republika luke
 Slovensko NITRO
Kurzy na vítěze:
1.92 x 1.78

O poslední místenku se utkají dva týmy, které původně měly být hlavními aspiranty na čistý průchod skupinou A, ale oba nestačily na sebevědomě hrající Entropiq Future. V obou kádrech najdeme jedno známé jméno vedle druhého, tenhle duel si jistě užije i neutrální fanoušek domácího CS:GO. Misky vah jsou mírně nakloněny na stranu ENTERPRISE, kterým se sice nedaří, ale uspět nad eEriness by opravdu potřebovali.

Neděle 16:00
​ ENTERPRISE vs. eEriness
 Slovensko system
 Česká republika leckr
 Česká republika zur1s
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key
 Česká republika twist
 Česká republika HONES
 Česká republika capseN
 Slovensko Adejis
 Slovensko Rutk0
Kurzy na vítěze:
1.71 x 2.02
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.