Přejít k hlavnímu obsahu

Podvádějící Brazilci? Americký profík si stěžuje na nekalé praktiky MIBR

7. 5. 2023 | 14:32 Counter-Strike 2 Kauza
Gabe „Spongey“ Greiner, bývalý hráč týmu Bad News Bears, v současnosti reprezentující WITHOUTWARNING, na sociálních sítích kritizuje Brazilce z MIBR za ping cheating. Podle screenshotu, se kterým přišel právě Spongey, hráči MIBR manipulovali se svým pingem. Díky tomu pak mohou dostat lepší server a naopak zhoršit podmínky pro soupeře.
HEN1
HEN1
Zdroj: ESL

Cílem manipulování s pingem je přesunutí na lepší server, který více vyhovuje týmu, který využívá ExitLag. Navíc bude nový server horší pro soupeře.

SEMPHIS, trenér Nouns Esports a bývalý profesionální hráč, dal za příklad situaci, kdy se jeden celek připojí na server s pingem 5 a soupeř tak využije při „ping dispute“ (testování serverů a hledání nejlepší možnosti pro oba týmy) ExitLagu, aby druhý tým nemohl hrát s tak kvalitním připojením.

O něco podobného se podle Tweetu Spongeyho pokoušeli i hráči MIBR. Sám admin napomínal reprezentanty brazilského celku, aby nemanipulovali se svým pingem při ping testu. Celá situace se navíc podle Spongeyho stala i v dřívějších zápasech s MIBR.

SEMPHIS o ExitLagu

O problému ExitLagu hovoří ve svém videu Kory „SEMPHIS“ Friesen. Zkušený americký hráč mluví o svých vlastních zkušenostech s ping cheatingem a vysvětluje, proč hráči využívají této možnosti.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).