Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo pozvedne letos pohár nad hlavu? Známe skupiny Tipsport CS:GO Bratislava

9. 5. 2023 | 10:18 Counter-Strike 2 MČR
Ihned po dohrání uzavřené kvalifikace nastal čas losování skupin Tipsport CS:GO Bratislava. Skupinová část druhého velkého turnaje domácí sezóny proběhne ještě online, o parádní zápasy ale nebude nouze. Losu se přímo na streamu chopili Tučňák, Sphexxai a Mishek.
Sphexxai a Mishek
Sphexxai a Mishek
Zdroj: PLAYzone

Osm účastníků bylo rozděleno do čtyř výkonnostních košů. Nejlepší dva týmy dle MČR klasifikace utvořily koš první, druhá pozvaná dvojice koš druhý. Neporažené týmy z uzavřené kvalifikace koš třetí a ten poslední připadl celkům, jež uspěly až v neděli. Úvodní zápasy proti sobě svedou týmy z 1. vs. 4. koše a 2. vs. 3. koše.

Mishek jako první vytáhl ENTERPRISE, kteří zamířili do skupiny A. Následně bylo určeno, že jejich prvním soupeřem bude nasazené Dynamo Eclot. Druhým pozvaným týmem a horkým kandidátem na postup, spolu s DNE, budou v „áčku“ hráči Sampi.Tipsport. Na úvod je ale bude čekat zkouška jménem EIQ Future.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Nyní se dostáváme ke skupině B. Tam jako první zamířili UNiTY, jenž se na úvod budou muset utkat se SINNERS. O druhé postupové místo by se papírově měly rvát týmy ze druhé, nejspíše vůbec nejzajímavější dvojice – Entropiq vs. Cryptova. Oba ale současně mohou potrápit i hříšníky, pokud budou mít svůj den.

Skupinová fáze proběhne hned o následujícím víkendu 12. až 14. května. Probíhat bude GSL formátem, stejně jako uzavřená kvalifikace. Dvě výhry se tedy rovnají postup do Bratislavy, dvě prohry naopak konečnou. Místo konání spolu s prodejem vstupenek oznámíme v nejbližších dnech, máte se na co těšit!

Tipsport CS:GO Bratislava – složení skupin
Tipsport CS:GO Bratislava – složení skupin
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.