Přejít k hlavnímu obsahu

Západ proti východu. Los MSI byl k Evropě nemilosrdný

7. 5. 2023 | 20:45 League of Legends Reportáž
Evropa, Severní Amerika, Čína a Korea. Tyto čtyři regiony se ukážou na hlavním turnaji Mid-Season Invitational. Překvapení se nekonalo, žádný z outsiderů nedokázal svrhnout favority. Top 8 si to od 9. května rozdá o titul na prvním letošním mezinárodním turnaji. Chybět nebudou ani evropské celky, které ale nemají vůbec jednoduchý los.
Odoamne při losu
Odoamne při losu
Zdroj: Riot Games

Andrei „Odoamne“ Pascu neměl šťastnou ruku. Své kolegy z LEC poslal v prvním kole double elimination pavouka proti korejským hvězdám. Týmy z LCS si to pak rozdají proti čínským mančaftům, neméně silným.

Matyáš „Carzzy“ Orság s MAD Lions se postaví T1. Tým, který po překvapivé prohře skončil „až“ na druhém místě LCK, patří mezi tři největší favority turnaje a pro evropské šampiony by bylo ohromným úspěchem, kdyby Fakera a spol. dokázali porazit.

Podobně náročný zápas čeká G2 Esports. Proti nim budou na druhé straně Summoner's Riftu stát Gen.G, úřadující šampioni LCK. Celý svět čeká na to, co předvede Kim „Peyz“ Su-hwan, obrovsky talentované 17leté ADC.

V dolní části pavouka si to rozdají americké týmy proti celkům z LPL. Cloud9 se budou hrát proti Bilibili Gaming, Golden Guardians čekají JD Gaming.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).