Přejít k hlavnímu obsahu

Solidní smlouva? Hráč měl povoleno před zápasy zapálit si joint s trávou

8. 5. 2023 | 18:50 League of Legends Zajímavost
Kontrakt mezi hráčem a organizací je někdy vytvořený přímo na míru. Aby to šlapalo na všechny strany, měl jeden profík z LCS poněkud netradičně upravenou smlouvu, která mu dovolovala kouřit před zápasy marihuanu, prý kvůli podávání lepších výsledků.
Smlouva
Smlouva
Zdroj: Flickr

Ve sportu je testování na drogy různých kategorií samozřejmostí, v esportu jde ale spíše o výjimečnou záležitost. Během konverzace na watch party streamu Christiana „IWDominate“ Rivery se tohoto tématu dotkli i hosté, přičemž Jakob „YamatoCannon“ Mebdi, bývalý trenér Fnatic přišel se zajímavostí, kterým diváky uvedl do stavu nejvyšší zvědavosti.

„Nebudu zmiňovat žádná jména“, začal, „ale, jeden hráč měl ve smlouvě, že mohl na požádání hulit trávu. Před zápasem si odskočil a vyhulil joint, protože podle všeho nemohl hrát, pokud nebyl zhulený,“ vyprávěl Yamato, zatímco ostatní se smáli a přemítali o kterém hráči je řeč.

Nikoho konkrétního Yamato nezmínil, jednalo se ale o hráče z LCS. V Kalifornii je marihuana legální, ale nikdo z hráčů se otevřeně jejím užíváním nepyšní. Několik diváků si hned vzpomnělo na 3 roky staré video,  kdy hráči CLG odpovídali na nejčastěji položené otázky, a právě „kouření trávy“ bylo jedno témat.

Kdo je ale onen zmíněný hráč, řečeno nebylo. Účastníci streamu ale měli jasno, stejně jako někteří diváci a fanoušci.

Zdroj: Twitch
Štítky: Twitch, lcs, IWDominate
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.