Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games mění podmínky. Vydělávat ve Fortnite může téměř kdokoli

9. 5. 2023 | 13:45 Fortnite Update hry
Společnost Epic Games před nedávnem otevřela program Creator Economy 2.0 spolu s vydáním Unreal Editor pro Fortnite (UEFN). Tento systém umožňuje tvůrcům map vydělávat peníze a nyní je dostupnější než kdy dříve. To je skvělá příležitost pro talentované tvůrce map, aby se pro ně hra stala prací na plný úvazek.
Creativ 2.0
Creativ 2.0
Zdroj: Epic Games

Kromě Creator Economy 2.0 mohou větší tvůrci vydělávat peníze tím, že mají svůj support a creator kód (SAC). Díky tomu si někteří populární hráči a tvůrci vydělají měsíčně slušný peněžní obnos. Ale již není pro dostupný pro každého. Jinak tomu je však u Creator Economy 2.0.

Pro možnost zpeněžení map v Creator Economy 2.0 totiž Epic Games vydal nové požadavky:

  • Přihlášení do Fortnite alespoň 30 dní před podáním žádosti (sníženo z 90 dní).
  • Strávit alespoň 7 z posledních 30 dnů (sníženo z 21 z posledních 90 dnů) úpravami ostrovů ve Fortnite Creative nebo Unreal Editor for Fortnite (UEFN).
Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Tato změna umožňuje více hráčům Fortnite zapojit se do monetizačního programu. A nejde o malé peníze. Vývojáři se zavázali, že se s tvůrci podělí o 40 % čistých příjmů z Fortnite.

Hráčům, kteří se chtějí zapojit do monetizačního programu, musí být minimálně 18 let. Kromě toho Epic Games používá Hyperwallet k zasílání plateb pro tvůrce, což znamená, že musíte skutečnost, že je vám více než 18 let, doložit doklady a ověřit se jako plátce daně z příjmů. Na peníze se pak můžete těšit každý měsíc.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.