Přejít k hlavnímu obsahu

Zaměřeno na Entropiq: Dvě neporažené sekce a dva těžcí soupeři. Mohou uspět?

10. 5. 2023 | 14:48 Counter-Strike 2 MČR
Entropiq po neúspěšném prvním kvartálu prochází přestavbou, do druhého velkého turnaje domácí sezóny ale kvůli procesu nenastoupil v plné síle. I přesto obě jeho sekce prošli uzavřenou kvalifikací bez jediné porážky, suverénní byl hlavně A-tým. Zazáří i v hlavní části?
Entropiq míří na Tipsport CS:GO Bratislava
Entropiq míří na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Entropiq / PLAYzone

Tipsport CS:GO Bratislava odstartuje již o tomto víkendu. Na programu bude skupinová fáze, odkud čtyři nejlepší týmy postoupí na LAN finále. V obou skupinách najdeme jméno Entropiq, podobně jako tomu minule bylo v případě SINNERS. Akademie Future je ale v trochu jiné pozici, jeho sestava působí obávaně.

Vzhledem k tomu, že hlavní tým je již oficiálně mezinárodní, musela pražská organizace naposledy využít služeb Josefa „MoriiSko“ Maurence a z akademie si vypůjčit Jana „pandi7o“ Holáka. V tomhle složení hladce prosvištěla uzavřenou kvalifikací, za tři mapy ztratila jen 16 kol. Před skupinami jde o boost sebevědomí, i když ty pravé zkoušky teprve přijdou. Dalo by se říci, že improvizovaná sestava zatím splnila povinnost.

Kvalifikovat se ale podařilo také Entropiq Future, za které kromě pandi7a nenastoupil ani Ondřej „endru“ Hampl. Namísto toho se i akademie rozhodla využít služeb dvou zahraničních hráčů, což se v krátkodobém hledisku ukázalo jako povedený krok. Rasmus „kreaz“ Johansson a Max „Marix“ Kugener dotáhli tým k výhrám nad ENTERPRISE a eEriness, což nikdo nečekal. Neztratila se ale ani česká část sestavy.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Ať už budou Entropiq vystupovat na domácí scéně ve druhé polovině sezóny v jakémkoliv složení, vzhledem ke kvalifikaci na finále sezóny Tipsport MČR CS:GO může být každý bod v klasifikaci může být důležitý.

Jako první se o tomto víkendu představí EIQ Future, kteří na cestu za překvapivým postupem vykročí proti Sampi.Tipsport, 4. nejlepšímu týmu prvního turnaje sezóny. Ve skupině dále mají nasazené Dynamo Eclot a kvalifikované ENTERPRISE. Každá výhra se počítá, postup do play-off by se rovnal zázraku.

Entropiq naopak bude v sobotu čekat největší šlágr prvního kola, souboj proti Cryptově, který nejen v boji o postup leccos naznačí. Jejich skupinu totiž doplňují favorizovaní SINNERS, se kterými by se tahle dvojka měla rvát o postup, a outsideři z UNiTY. Určitě se nedá říct, že by byli při své rozlučce bez šance.

Ať už organizace jako celek dopadne na turnaji jakkoliv, je téměř jisté, že v těchto složeních už obě sestavy znovu neuvidíme. O to uvolněněji mohou jednotliví hráči vystupovat. Někteří ale mohou bojovat o angažmá, vzhledem k tomu, že Entropiq Future se v budoucnu může stát hlavní domácí sestavou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.