Přejít k hlavnímu obsahu

Jistá medaile pro Cryptovu! Sampi.Tipsport si bohužel cestu prodloužili

11. 5. 2023 | 08:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Cryptova to v letošním roce myslí s posunem na vyšší úroveň opravdu vážně. Návrat Marka „kinzo“ Bílka se zdá být správným krokem a po stříbru z Gaming Devoted Become Better Series má ostravský celek jistou další evropskou medaili. Jakou ale bude mít nakonec hodnotu?
Tomáš „zyored“ Cvaniga
Tomáš „zyored“ Cvaniga
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

215 tisíc korun je ve hře v druhé divizi European Pro League. Cryptova už má minimálně část podílu jistou. Po suverénní výhře skupiny si vyšlápla na AGO a v semifinále pavouka vítězů nyní zametla také s The Prodigies. Čtyři výhry na kontě rovnají se postup do finále WB, tedy jistota minimálně bronzové medaile.

Ještě než se ale v pátek dostanou do boje o grandfinále, ve kterém vyzvou JANO, tak se musíme podívat i do pavouka poražených. Mezi nejlepší šestkou se aktuálně nachází také Sampi.Tipsport a Entropiq, jenž se tváří v tvář utkají dnes po poledni. Oba celky sice zaváhaly, ale stále mají druhou šanci na velký úspěch.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Největší motivací EUPL je možnost postoupit do nejvyšší divize, kde se finanční odměny zdvojnásobí. Minule si pro ně dokráčely tři akademie předních evropských organizací, šance jsou tak otevřené. Nejprve do vyšší sféry ale musí někdo postoupit. Cryptovu od něj dělí jedna výhra, Sampi/Entropiq aktuálně tři.

Další výhra Cryptovy je velkou vzpruhou především před víkendovým turnajem Tipsport CS:GO Bratislava. V úvodním duelu skupiny B se Ostravané postaví Entropiqu, o postup budou bojovat také se SINNERS. S každým zápasem se prezentují stále v lepším světle a budou chtít navázat na bronzové tažení z Prahy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.