Přejít k hlavnímu obsahu

Byli jednu mapu od Majoru, nyní vypadli z Y-Games PRO Series

11. 5. 2023 | 11:13 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhá fáze Y-Games PRO Series je u konce, poslední zápas play-in části přinesl zatím největší překvapení. Nejvýše nasazený tým celého turnaje totiž i do třetice prohrál 1:2 a s turnajem se loučí. Pro B8 jde po vypadnutí z dobře rozehrané kvalifikace na Major o další zklamání.
Denis „amster“ Liashenko
Denis „amster“ Liashenko
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Třetí sezóna Y-Games PRO Series píše různé příběhy. Jeden smutný ale patří ukrajinskému týmu B8. Ten ještě na začátku dubna bojoval o Major, na RMR měl díky skalpům MOUZ a Virtus.pro dokonce bilanci 2:0. Po vyřazení si jeho hráči, už se změnou v sestavě, přišli zlepšit náladu do menší regionální soutěže. Narazili ale i tady. Ve skupině podlehli Entropiq a Singularity, zmar zakončilo středeční vyřazení od NAVI Junior.

S turnajem se rozloučili také BRUTE, EC Brugge a UNiTY, kteří v duelu dvou lokálních týmů nestačili na ENTERPRISE. Všech ostatních 16 týmů míří do play-off, včetně čtveřice pozvaných a nasazených celků.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Ve hře o titul třetí sezóny Y-Games PRO Series zůstává celá řada domácích týmů a organizací. Svoji skupinu ovládla Cryptova i mezinárodní sestava Entropiqu, ze druhého místa pak postoupili Sampi.Tipsport a přímou pozvánku si vysloužili SINNERS a Dynamo Eclot. Výčet doplnili v play-inu zmínění ENTERPRISE.

Dlouhodobou soutěž nyní čeká skoro dvoutýdenní pauza, play-off odstartuje 22. května. Pro CZ/SK týmy může být osmifinále předehrou Tipsport CS:GO Bratislava, které se odehraje hned o následujícím víkendu. Kdo se na Slovensko ale podívá, zjistíme už o tomto víkendu, kdy je na programu skupinová fáze.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.