Přejít k hlavnímu obsahu

Komentátor kritizoval evropského hráče, ten nadával jeho matce

11. 5. 2023 | 16:23 League of Legends Kauza
Obří bombu na Twitteru odpálil španělský komentátor Jaime Mellado. Po prohře evropských šampionů z MAD Lions proti korejskému mančaftu T1 kritizoval reakci Yasina „Nisqy“ Dinçera, který bral zápas s úsměvem. „Postoj vítěze, postoj poraženého. Obě fotografie odrážejí úroveň výkonu obou v sérii,“ napsal ostře Mellado o Elyoyovi a Nisqym. Reakce Nisqyho ale byla ještě ostřejší.
Yasin "Nisqy" Dinçer
Yasin "Nisqy" Dinçer
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Válku španělských a francouzských fanoušků rozpoutal včerejší tweet Jaimeho Mellada. Poté, co španělský komentátor komentoval klidné chování Nisqyho po historické prohře MAD Lions, se zvedla vlna nevole.

Francouzští fanoušci se midlanera zastávali, ti španělští pokračovali ve své dlouhodobé kritice Nisqyho. Často v minulosti po prohrách MAD Lions ukazovali prstem právě na belgického hráče a zastávali se svého junglera.

Komentátorův tweet byl jen palivem pro další kritiku. Drtivá většina hráčů a známých osobností scény se ale Nisqyho zastávala a nechápala Melladovo chování.

S reakcí přišel i Nisqy a nebral si servítky. „Ta mere est une pute?“, v překladu"je tvoje matka děvka?“, napsal midlaner MAD Lions. Nisqy později tweet smazal. „Smazal jsem ho, nemá smysl se hnát za idiotem, který nerozumí ničemu ze soutěžení,“ komentoval Nisqy svůj předchozí tweet.

Svou odpovědí podle mnohých překročil 24letý hráč jistou hranici, údajně by mohl přijít i trest od Riot Games.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).