Přejít k hlavnímu obsahu

Velká vzpruha pro Sampi! Porazili Cryptovu a zítra si zahrají o evropský titul

13. 5. 2023 | 14:34 Counter-Strike 2 Reportáž
Kromě skupinové fáze Tipsport CS:GO Bratislava o tomto víkendu vrcholí také druhá divize European Pro League. Mezi nejlepší týmy to dotáhli také zástupci česko-slovenské scény, dva z nich si dokonce odnesli medaili. O celkové prvenství si ale po dnešním duelu zahraje jen jeden.
Sampi.Tipsport na Tipsport CS:GO Praha
Sampi.Tipsport na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Sampi.Tipsport nezačali svoji pouť druhou divizí European Pro League vůbec dobře. Od Cryptovy obdrželi tvrdý direkt a pro postup si tak museli dojít i skrze účastníka EU RMR. To se jim však povedlo, stejně jako vstup do play-off, kde na úvod porazili Zero Tenacity. Následně však nestačili na JANO a spadli do LB.

Ani to je ovšem nerozhodilo. Vyřadili Entropiq, poradili si se sYnck a medaile byla jistá. Sampi však toužili po postupu do nejvyšší ligy. Museli však oplatit Cryptově porážku ze skupiny. Ostravský celek vstoupil lépe do série i dnes výhrou na Infernu, Sampi.Tipsport ale uspěli na Ancientu i Mirage a postup je na světě.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Stále však mají před sebou velký úkol, jediný zápas je dělí od celkového prvenství. Tři tisíce dolarů mají v kapse, zvýšit svoji odměnu mohou ale ještě na pět. Jednu odplatu mají za sebou, ale další je nyní před nimi. V grandfinále na ně čeká finský tým JANO, který už je jednou porazil. Aleksi „allu“ Jalli bude opět připraven.

Grandfinále je však naplánováno na neděli 10:00, takže pokud se Sampi.Tipsport nepodaří zápas přeložit, tak si prožijí maratonský den. V kombinaci se skupinovým deciderem v rámci Tipsport CS:GO Bratislava je bude čekat porce až osmi map. O postup na slovenské LAN finále se odpoledne utkají s Entropiq Future.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.