Přejít k hlavnímu obsahu

Ruler vs. Gumayusi. Na MSI se rýsuje zápas roku, překoná rekord?

14. 5. 2023 | 18:56 League of Legends Preview
Přesně takový zápas si fanoušci vysnili. JD Gaming, nejlepší čínský tým, nastoupí ve finále upper bracketu proti korejským T1 v čele s Lee „Faker“ Sang-hyeokem. Přímý souboj o první místo ve finále letošní Mid-Season Invitational nabídne souboj momentálně nejlepších týmů světa. Rekord sledovanosti MSI se třese v základech.
Ruler a Gumayusi
Ruler a Gumayusi
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Bude to svátek League of Legends. Na MSI neexistují týmy s lepšími predispozicemi k tomu, aby ukázaly parádní League of Legends. Konkurenci ze svého regionu JD Gaming i T1 přehráli.

T1 v napínavé sérii porazili Gen.G 3:2, když zamezili reverse sweepu a poprvé od roku 2017 vyhráli na mezinárodní scéně pátou hru. JDG měli o poznání lehčí práci, s BLG si poradili 3:0.

Korejské duely

T1 reprezentuje kompletně korejská sestava, zástupci nejúspěšnějšího národa v historii League of Legends jsou i v dresu JD Gaming - Seo „Kanavi“ Jin-hyeok (jungle) a Park „Ruler“ Jae-hyuk (ADC). Na druhé straně Summoner's Riftu proti sobě budou mít Mun „Oner“ Hyeon-juna a Lee „Gumayusi“ Min-hyeonga.

Především bitva ADC bude extrémně sledovaná. Ruler je dlouhodobě považován za top světové ADC, dost možná to nejlepší v historii. Na podobné úrovni během letošní MSI hraje i Gumayusi. Kdo bude úspěšnější?

Nejsledovanější zápas historie?

Pokud se naplní veškerá očekávání, stane se zápas mezi JD Gaming a T1 nejsledovanějším v historii Mid-Season Invitational. Prozatímní rekord drží právě T1 a jejich zápas proti čínskému soupeři. Loňské finále MSI mezi Korejci a RNG sledovalo 2 194 104 diváků.

Letošní ročník už atakoval hranici dvou milionů, špíl T1 vs. Gen.G zapnulo 1 935 545 fanoušků.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).