Přejít k hlavnímu obsahu

Historie se neopakuje. Šampioni z Prahy tentokrát FaZe z Majoru vyřadit nedokázali

15. 5. 2023 | 15:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Loni v září ještě Bad News Eagles brázdili vody českého turnaje Tipsport CS:GO Praha, od začátku loňského roku se ale pohybují na mnohem vyšší úrovni. Potřetí v řadě se dokázali kvalifikovat na Major, kde je opět čekala druhá fáze turnaje. Stejně jako minule byli jednu prohru od vyřazení, a znovu potkali FaZe Clan. Jako jeho kryptonit ale tentokrát neuspěli.
Bad News Eagles na Tipsport CS:GO Praha
Bad News Eagles na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone

Jestli má FaZe Clan neoblíbeného soupeře, tak je to bezesporu kosovská letka Bad News Eagles. Při své premiérové účasti na Majoru sice s FaZe prohráli, chuť si ale spravili v Riu de Janeiru, kde po dvou úspěšných prodlouženích dokonce tehdejší obhájce světového titulu vyřadili z turnaje. Že to nebyla pouhá náhoda a na světoznámý celek si neskutečně věří, potvrdila poslední výhra na RMR před pařížským Majorem.

Co ale osud nepřál, oba celky se na závěrečném CS:GO Majoru potkaly znovu. A opět to bylo v pozici, kdy si poražený tým mohl balit kufry. Série začala na volbě mapy FaZe, Bad News Eagles ale Overpass ovládli naprosto jednoznačně poměrem 16:3. Zbýval udělat poslední krůček. Na podstatně vyrovnanější Mirage dokázali otočit skóre v základní hrací době, match point ale neproměnili a prodloužení jim nevyšlo.

Šlo se tak na Inferno, kde BNE naposledy zvítězili. Totéž ale platilo o Mirage, FaZe navíc byli povzbuzení zvládnutou koncovkou druhé mapy. Právě tohle momentum dokonale využili a T stranu opanovali 12:3. Kosovská pětice se ale neskutečně vrátila do zápasu a skóre srovnali na 14:14. Závěr ale opět patřil FaZe. Přes tragický začátek swissu tak zůstávají ve hře o play-off, stále ale musejí zvládnout páté kolo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.