Přejít k hlavnímu obsahu

Aspoň na okamžik se stát postavou ve videohře? Nic není nemožné

5. 6. 2023 | 17:25 Zajímavost
Videohry jsou kromě zdroje zábavy také skvělým prostředkem k tomu uniknout před každodenním stresem a povinnostmi. Takřka každý hráč tudíž někdy zatoužil po tom stát se svou oblíbenou postavou, ať už porážíte nepřátele a zachraňujete svět v epickém dobrodružství nebo se procházíte temnými uličkami velkoměsta či vypomáháte na rodinné farmě. A jak se říká, s trochou snahy nic není nemožné.
Aspoň na okamžik se stát postavou ve videohře? Nic není nemožné
Aspoň na okamžik se stát postavou ve videohře? Nic není nemožné
Zdroj: YouTube

Zábavní parky 

Mnoho her se odehrává přinejmenším částečně v zábavním parku, ať už je opuštěný a pochmurný, nebo naopak barevný a plný života a zábavy, a mnohé z nich by hráči chtěli navštívit i ve skutečnosti. Za příklad můžeme uvést tituly jako NieR: Automata nebo Donkey Kong Country 2. 

Potom není možná až takovým překvapením, že existují atrakce nebo přímo zábavní parky inspirované herními tituly. Je však pravda, že nejsou úplně za rohem a takový výlet se může pořádně prodražit. Přeci jen letenky do Japonska nebo Spojených států nejsou právě nejlevnější záležitost. 

V minulosti existovaly například atrakce inspirované Tomb Raiderem nebo modrým ježkem Sonicem. V plánu je také „multidimenzionální“ horská dráha pro Uncharted s názvem Uncharted: The Enigma of Penitence. Ačkoliv to není zcela to samé jako vcítit se do kůže své oblíbené postavy, můžete se jí aspoň na chvilku přiblížit. Nová horská dráha se má nyní nově otevřít ve španělském Katalánsku.

Grand Theft Japan 

Dalším způsobem je, místo toho snažit se být postavou ve virtuální videohře, přenést videohru do skutečného světa. Něco takového se povedlo skupince japonských youtuberů, kteří natočili video jako"z pravé videohry“ z ulic Tokia. To se po uveřejnění stalo virálním a můžete se na ně podívat níže.

Nese název „Grand Theft Gotoku“ nebo také „Grand Theft Yakuza“ a název samotný vypovídá o jeho stylu. Nezapomíná na detaily od grafických prvků, jako je malá mapka v rohu, po zvukové a kamerové záběry, které jako by vypadly z videohry.

Virtuální realita

Není momentálně ve vašich možnostech cestovat na druhý konec světa, nebo zkrátka máte svůj domov až příliš rádi na to, abyste ho náhle opouštěli? To nemusí být nutně překážkou pro to, abyste se mohli stát součástí nějakého videoherního příběhu. S vývojem moderních technologií vám pomůže virtuální realita, která si postupně nachází místo v našich životech.

Její počátky najdeme už v minulém století. Existují různé druhy virtuální reality, od neimerzivní a částečně imerzivní až po tu zcela, kdy máte pocit, že se nacházíte v jiném světě. Tento druh je typický právě pro gaming. Pokud headset doplníte dalším příslušenstvím, můžete svůj zážitek povýšit na zcela novou úroveň. 

Kromě gamingu nachází technologie své využití i v designu, cestování a turistice nebo například vzdělávání. VR také není právě nejlevnější zábavou, přestože nemusí stát o moc více než konzole nebo herní notebook. V případě, že se vám nechce si ji pořizovat, nemusíte se vzdávat. Za poplatek si můžete VR technologii půjčit, nebo si ji na specializovaných místech vyzkoušet. Jedním z takových míst, kde si můžete virtuální realitu ozkoušet „na vlastní kůži“, je třeba i Vodafone PLAYzone Arena

Aspoň na okamžik se stát postavou ve videohře? Nic není nemožné
Aspoň na okamžik se stát postavou ve videohře? Nic není nemožné
Zdroj: Pixabay

Pár přátel stačí mít...

Přečetli jste článek až sem a smutníte nad tím, že se většina podobných příležitostí nejspíš nenaskýtá nebo že nemáte na účtu tisíce dolarů na to, abyste se vydali do zahraničí splnit si svůj sen stát se na chvíli hrdinou ze své oblíbené hry? I pro vás máme dobrou zprávu, že pro něco takového stačí mít drahou polovičku, s níž sdílíte vášeň pro ten svůj herní titul, nebo dobré kamarády, kteří vás mají rádi a chtějí do vás investovat svůj čas a nějaké ty prostředky. 

Pro inspiraci se můžete podívat na příklad hráčky, která udělala svému příteli radost tím, že uspořádala „lov na dárky“ ve stylu questů ve Skyrimu. Její drahý se tak mohl stát Drakorozeným na cestě za milými dary. 

Zkuste tedy svému příteli nebo přítelkyni naznačit, že vymyslet dárek k příštímu výročí by nemuselo být vlastně nic moc těžkého. Můžete se stát zaklínačem, rytířem nebo třeba robotem. Fantazii se meze nekladou.

Ačkoliv nelze opomenout, že něco takového zabere hodně času a úsilí. Hlavně opatrně, aby to nezašlo až příliš daleko a zábavná cesta se nezměnila v boj o život, jak tomu v mnohých titulech často bývá. Závěrem, příležitostí být herním hrdinou existuje hned několik a každá z nich představuje jinou vlastní zkušenost. Hlavní je dělat to, co vás baví a užít si to jaksepatří.  S ohledem na své možnosti a peněženku. 

Štítky: gaming, VR