Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa na MSI končí. G2 Esports nestačili na čínskou dvojku

16. 5. 2023 | 17:53 League of Legends Reportáž
Evropa nebude mít zastoupení v top 4 prvního mezinárodního turnaje letošní sezóny. G2 Esports, poslední naděje LEC, nezvládla zápas s BiliBili Gaming. Druhý nasazený tým z LPL přehrál evropskou pětici 3:1 a postoupil do dalšího kola proti vítězi z duelu Gen.G vs. Cloud9.
Poražený Yike
Poražený Yike
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Jeden z nejhorších mezinárodních turnajů pro evropské League of Legends v historii. Tak bude vzpomínáno na letošní Mid-Season Invitational. Jediná série, kterou Evropané v hlavní fázi soutěže vyhráli, byla ve vzájemném zápase G2 Esports proti MAD Lions. Jinak? Tři prohrané BO5 se skóre 2:9.

Ani série proti BiliBili Gaming, která měla potenciál být tou nejvíce vyrovnanou na celém turnaji z pohledu evropských týmů, se nevydařila. Jediná vyhraná hra a zklamání pro hráče i fanoušky.

Kromě jednoho zápasu neodehráli G2 Esports dobrou sérii. Úvodní hra byla jednostranná, Rasmus „Caps“ Winther vytáhl na midlane s Yasuem a pokračoval v neuspokojivých výkonech z posledních měsíců. Druhou hru sice G2 Esports vyhráli i přes deficit sedmi tisíc goldů, ale Zhao „Elk“ Jia-Hao jim bod daroval svou nepochopitelnou agresí.

Jen ve třetí hře byli G2 tím celkem, jenž udával tempo. Několik mechanických missplayů jakékoli naděje evropského týmu rozprášilo. Poslední zápas se vrátil do starých kolejí BO5 série a definitivně ukončil cestu LEC na MSI.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).