Přejít k hlavnímu obsahu

Přes sto tisíc za skiny? České hvězdy odhalily, kolik peněz vrazily do Valorantu

17. 5. 2023 | 16:52 VALORANT Zajímavost
Kosmetické předměty jsou ve free-to-play hrách jedním z hlavních zdrojů výdělků. Ve Valorantu lze skiny zakoupit v obchodě a za body je i upgradovat pro další úpravu vzhledu, zvuku a animací. Aktuálně ve hře existuje hned 644 různých vzhledů zbraní, které jsou však pevně vázány k vašemu účtu, na rozdíl od CS:GO. Kolik za skiny utratila sestava ENTERPRISE?
Minny a BenjyFishy
Minny a BenjyFishy
Zdroj: ENTERPRISE esports

Jen málokdo hraje bez jakýchkoliv skinů, tohle tvrzení neplatí jen pro VALORANT. Ne že by přidávaly skill, jak se často říká, ale mohou zlepšit hráčskou pohodu, i když třeba jen nějaký vzácný kousek seberete z mrtvoly soupeře. Ve všech ostatních případech musíte pro kosmetické předměty vytáhnout peněženku.

Riot Games je znám svým grafickým uměním, skiny ve Valorantu nejsou výjimkou. Nové kolekce sklízí úspěch a není proto divu, že některé inventáře už mají pořádnou hodnotu, což je i případ slavných hráčů. Hráči ENTERPRISE na kanálech svého týmu nedávno prozradili, kolik za předměty do hry už stihli utratit.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Z českých střelců se ve skinech nejvíce vyžívá Patrik „Minny“ Hušek. Jeho inventář už má hodnotu 74 445 Kč. Tři krajané přitom skoro dosahují této částky společně. Nejméně utratil Martin „MaFiN“ Vrána (12 511 Kč), výčet doplňují Václav Jan „Cantzer“ Stezka (27 700 Kč) a Alex „alexiiik“ Havlásek (38 584 Kč).

Minnyho inventář ale není z celého týmu nejhodnotnější. Pátým do party je totiž Benjy „benjyfishy“ Fish, jenž se může pyšnit skiny, které mají dohromady hodnotu 107 737 Kč. Anglická hvězda si takový inventář může dovolit hlavně proto, že si za předchozí Fortnite kariéru si stihlvydělat více než 13 milionů korun.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.