Přejít k hlavnímu obsahu

Rozpad OG? Podle ruského zdroje skončí tři hráči včetně NEOFRAGA

16. 5. 2023 | 20:16 Counter-Strike 2 Spekulace
OG nevyšel pařížský Major a s CS:GO se s úsměvem na tváři loučit nebudou. Ani na svém druhém Majoru nedokázali postoupit z první fáze a letošní rok je pro ně zatím plný zklamání. Podle ruského insidera Harumiho by přestavbu mohly odnést dokonce tři hráči sestavy.
OG na BLAST.tv Majoru
OG na BLAST.tv Majoru
Zdroj: OG

S rokem 2022 se OG rozloučili bronzovými medailemi z BLAST Premier World Final, ty ale předzvěstí úspěšnějších zítřků nebyly. Bez Nemanji „nexa“ Isakoviće se nedokázali odrazit k lepším zítřkům, a i když se kvalifikovali, tak na něm nedali zapomenout na nevýrazné výkony z BLAST Premier, IEM Katowice, ESL Pro League a IEM Rio. Získali jedinou výhru a z Paříže se poroučeli jako jeden z prvních týmů vůbec.

Kolem evropské sestavy se vůbec jako kolem první začaly ještě v průběhu Majoru zjevovat spekulace o změnách. Dosud neověřená informace dorazila od insidera s přezdívkou Harumi, který pravidelně přináší informace z ruské scény. Jeho důvěryhodnost ale není nijak ověřená. Vzít jej v potaz je ale možné skrze působení ruského hráče Abulkhalik „degster“ Gasanov. Stejně tak může jít teprve o jednu z variant.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Podle slov Harumiho totiž v OG setrvají pouze dva hráči. Kromě degstera by mělo jít o Macieje „F1KU“ Miklase, jenž do týmu přišel loni v létě s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem. Právě i český hráč by si dle těchto informací měl v rámci přestavby kádru balit kufry. Letošní rok mu příliš nevychází a jeho výkony jsou jako na houpačce. Mnohem více by ale překvapilo nesetrvání Shahara „flameZ“ Shushana, jednoho z tahounů.

OG se pohybují na rozhraní první a druhé světové desítky, nikdy se ale neudělali ten nejtěžší krok mezi absolutní špičku. Pro další posun jsou změny možná nevyhnutelné – ale jak radikální? V první řadě potřebují najít trvalého kapitána, Nikolaj „niko“ Kristensen byl pouze záplatou. Harumi po Majoru navrhoval Eliase „s1n“ Steina z BIG Academy, rád by viděl také vycházející ruskou hvězdu Aleksandra „KaiR0N-“ Anashkina.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.