Přejít k hlavnímu obsahu

It's coming home! První anglický tým na Majoru dotáhl pohádku až do play-off

16. 5. 2023 | 19:33 Counter-Strike 2 Příběh
Neuvěřitelný příběh bude pokračovat. Into The Breach pokořili přemožitele G2 Esports a vybojovali si postup do play-off. Na Major se přitom po letech půstu kvalifikovali jako první tým s anglickým jádrem. Nikdo jim nevěřil, slot ve čtvrtfinále si ale vybojovali zaslouženě.
Into The Breach na Majoru
Into The Breach na Majoru
Zdroj: Into The Breach

Psal se 14. únor. Hráči CS:GO týmu Into The Breach neslavili sv. Valentýna, čekal je totiž druhý den otevřené kvalifikace na Major. Tam se v první fázi dlouhé a náročné cesty na nejdůležitější turnaj roku dostalo jen 32 z 784 hladových evropských týmů. ITB v té době byli až 79. nejlepším celkem světa a všechny čtyři mapy druhého dne vyhráli až tím nejtěsnějším možným rozdílem 16:14 či 19:17. První radost ale byla na světě.

Přesuneme se o tři měsíce později, kdy Into The Breach slaví postup do play-off BLAST.tv Paris Majoru a mezi osm nejlepších týmů světa. V polovině února by takovému scénáři nejspíše nevěřili ani sami hráči. Vždyť se už v otevřené kvalifikaci trápili s týmy, jejichž jména znají jen CS:GO znalci. Prošli ale i následovnou uzavřenou fází a z RMR postoupili například na úkor úřadujících šampionů. Letenky do Paříže byly doma.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Díky postupu s bilancí 3-1 si zajistili postup do Legends Stage. Tam byli považováni za outsidera, kterého velká část komunity ve svém Pick'Emu tipovala jako 0-3 tým. Po úvodní porážce nad Apeks ale pohádka otevřela další kapitolu. ITB zaskočili třetí nejlepší tým světa FaZe a poté porazili také světovou osmičku ENCE. Následně sice nestačili na Team Liquid, v úterý ale vysněný postup do play-off zpečetili proti fnatic.

Majory píší nádherné příběhy, tohle je určitě jeden z nich. Vždyť Into The Breach reprezentují čtyři borci, kteří si na turnaji nejvyšší kategorie nikdy nezahráli. Někteří se mu donedávna ani nepřiblížili. Ten pátý do party se na něm ukázal naposledy před osmi lety. A k tomu si připočtěte, že ještě nikdy se na Major nedostal tým s anglickým jádrem. Ale i přesto tahle sestava uspěla v boji s větrnými mlýny a usedne do Accor Areny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.