Přejít k hlavnímu obsahu

Odchod z týmu kvůli nedostatku spánku? Dřív možná vtip, dnes realita

18. 5. 2023 | 09:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
V profesionální sféře Counter-Strike: Global Offensive se neustále kladou větší a větší nároky. Hráči často zvládají i několikahodinové tréninky, které mnohdy převyšují klasickou denní směnu, a není proto divu, že to někteří z nějakých zdravotních či psychických důvodů nezvládnou. Jedním takovým je i Jani „Aerial“ Jussila, bývalý člen legendární sestavy ENCE.
Jani "Aerial" Jussila
Jani "Aerial" Jussila
Zdroj: HLTV.org

Devětadvacetiletý Fin se už delší dobu potýká s problémy se spánkem.  „V současné době považuji za nemožné uspět. Úroveň profesionální CS je v současné době velmi vysoká a s několika hodinami spánku denně se tam nedá udržet,“ dodává hráč, který určitě nebude jediný s takovým problémem. „Než vyřeším své problémy se spánkem, nechci aktivně hrát v týmu. Přeji spoluhráčům hodně štěstí do budoucna,“ uzavřel na konec svého prohlášení.

Aerial byl součástí HAVU více než dva roky, do organizace přišel na začátku roku 2021 z ENCE, aby se opět spojil se svým bývalým spoluhráčem Samim „xseveN“ Laasanenem, s nímž napsal pohádkový příběh na IEM Katowice 2019, kde tehdy jakou outsideři došli až do semifinále.

28letý hráč za tu dobu stabilně patřil k nejlepším hráčům týmu a na 459 mapách dosáhl v průměru solidního hodnocení 1,09. Bohužel, tým žádný velký úspěch nepotkal.

Na jeho místo teď  HAVU nasadí Olliho „sLowi“ Pitkänena, který se vrací do svého bývalého působiště. Premiérové utkání v obměněné soupisce si Finové střihnou v rámci Elisa Invitational Spring 2023.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.