Přejít k hlavnímu obsahu

Češi znají soupeře v boji o mistrovství světa. Ve skupině potkají Slovensko!

18. 5. 2023 | 20:39 Counter-Strike 2 Preview
Na patnáctém ročníku esportového mistrovství světa nemůže chybět Counter-Strike: Global Offensive. Je však otázkou, jestli se na přelomu srpna a září stihne ještě odehrát právě na této verzi hry, když v následujících měsících všichni očekávají příchod Counter-Strike 2. Nebudeme ale předbíhat a budeme se soustředit na mistrovství Evropy, kde nebude chybět český výběr.
Rekordní dotace IESF mistrovství světa
Rekordní dotace IESF mistrovství světa
Zdroj: International Esports Federation

Česká CS:GO reprezentace se znovu ozývá, tentokrát s kvalifikacemi na mistrovství světa. Nejdůležitější zprávou je skutečnost, že mistrovství Evropy je v letošním roce rozděleno do tří samostatných regionů. Šanci postoupit na světové finále tak mají Češi opět větší. Zařazeni byli, stejně jako Slovensko, do západní Evropy, kde bude 1. až 4. června bojovat 13 národních výběrů o 3 místenky na vrcholnou reprezentační akci.

Češi byli jako první nalosováni do skupiny C, kde se v BO1 duelech utkají s Lucemburskem a Slovenskem. Fanoušci se tak dočkají odvety nedávného přátelského utkání, kde česká pětice na naše sousedy nestačila. Oba celky ale budou favority na postup do play-off, Lucembursko je jasným outsiderem. Chleba se ale začne lámat až v BO3 play-off, kde bude pro letenky na mistrovství světa v Rumunsku potřeba dvakrát zvítězit.

Harmongram kvalifikace:

  • Čtvrtek 1. června 16:00 –  Česká republika Česko vs.  Lucembursko Lucembursko
  • Čtvrtek 1. června 19:00 –  Česká republika Česko vs.  Slovensko Slovensko
  • Pátek 2. června – všechny čtyři čtvrtfinále
  • Sobota 3. června – obě semifinále o postup
  • Neděle 4. června – finále / zápas o 3. místo
  • Všechny zápasy sledujte na twitch.tv/playzoneup

Kvalifikaci pro západní Evropu doplňují Belgie, Německo a Wales (skupina A), Rakousko, Irsko a Monako (skupina B), Nizozemsko, Kosovo, Slovinsko a Španělsko (skupina D). Záležet ale bude hodně na tom, v jakém složení kdo nastoupí. Vzhledem k nasazení do pavouka potkají týmy ze skupiny C soupeře z „béčka“, kde by Česko i Slovensko mělo být za favority. V rozhodujícím semifinále už se může potkat kdokoliv.

Příznivci českého národního týmu ale jistě zajímá sestava, v jaké reprezentace do kvalifikace nastoupí. Těšit se můžete na hvězdy z nejlepších domácích celků – Maxe „SHOCK“ Kvapila, Jindřicha „ZEDKO“ Chybu (oba SINNERS), Josefa „MoriiSko“ Maurence (Entropiq, od června bez angažmá), Dominika „blogg1s“ Janitu (Sampi.Tipsport) a Víta „nbqq“ Pohlota (Dynamo Eclot). Jeho spoluhráči jsou poté oficiálními náhradníky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.