Přejít k hlavnímu obsahu

Zápas roku a překonaný rekord. T1 prohráli neskutečnou sérii, JDG ve finále

18. 5. 2023 | 17:55 League of Legends Reportáž
Přesně tohle fanoušci od zápasu mezi dvěma nejlepšími týmy světa očekávali. T1 a JD Gaming odehráli nejsledovanější a jednu z nejlepších sérií v historii Mid-Season Invitational. Finále upper bracketu ovládli JDG poté, co T1 zahodili pátou hru a spadli do lower bracketu.
Ruler a Gumayusi
Ruler a Gumayusi
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Všech pět her s napínavou poslední mapou. Lepší finále upper bracketu si fanoušci League of Legends nemohli přát. Dva top týmy světa si to na Summoner's Riftu rozdaly v parádním zápase, který rozhodovalo každé rozhodnutí.

V první hře byli JD Gaming jasně lepším mančaftem, na všech pozicích byl čínský tým napřed a nedal T1 šanci. Zdálo se, že se bude v podobném tempu pokračovat i ve druhém zápase, ale jeden jediný teamfight rozhodl o tom, že Korejci vyrovnali po 24 minutách stav série na 1:1.

Třetí špíl byl ještě o něco rychlejší. Něco málo přes 23 minut trvala hra, která poslala T1 do vedení 2:1 a ke dvěma match pointům. Úvodní dokázali JDG především díky perfektnímu výkonu Seo „Kanavi“ Jin-hyeok odvrátit a na řadě byly Silver Scrapes.

Pátá hra začala lépe pro šampiony LPL. JD Gaming se dostali do třítisícového vedení. Během několika minut ale T1 získali Barona a oproti soupeřům nastřádali o osm tisíc goldů víc. Vypadalo to, že Korejci zvítězí.

To by ale T1 nesměli ztratit teamfight a bojovat v početní nevýhodě. JDG na nic nečekali a za několik desítek sekund už ničili Nexus T1. Poslední zápas sledovalo podle statistik escharts.com téměř 2,3 milionů diváků. Jedná se o rekord MSI.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).