Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči se na Tipsport CS:GO vytasí se skiny za 1 300 000 Kč! Kdo má nejdražší inventář?

20. 5. 2023 | 15:10 Counter-Strike 2 Zajímavost
Nedílnou součástí CS:GO jsou od srpna roku 2013 také skiny. Kosmetické úpravy většiny herních předmětů nejen dodávají na hráčském komfortu, ale dá se na nich také dobře vydělat. Ty nejvzácnější kousky domácích hráčů mají hodnotu v řádech tisíců dolarů. Jak na tom je z hlediska skinů elitní kvarteto týmů, které za týden uvidíme na Tipsport CS:GO Bratislava?
TOP 3 hráči podle skinů
TOP 3 hráči podle skinů
Zdroj: PLAYzone koláž

Kdybychom hodnotili týmy podle skinů, tak je největším favoritem celého turnaje Entropiq. Suverénně nejvíce k tomu však přispívá německý in-game leader Christoph „red“ Hinrichs. Jeho samotný inventář má totiž v současnosti vyšší hodnotu, než je součet jakéhokoliv jiného týmu. Jde o v přepočtu asi 365 tisíc korun. Tuto sumu tvoří M4A1-S Knight, M4A4 | Howl a další ultra vzácné předměty. Ostatní hráči se pohybují v nižších tisících, tedy až na Jana „pandi7o“ Holáka, který vzorně plní roli mladíka z akademie.

Entropiq22595 €
 Německo red15893 €
 Česká republika MoriiSko3102 €
 Polsko snatchie1768 €
 Česká republika AJTT1082 €
 Česká republika pandi7o750 €

Chtějí zaútočit na titul, jenž jim loni i na začátku letošního roku utekl o jediný zápas. V tomhle žebříčku jim ale patří až druhé místo. Více než polovinu celkové hodnoty SINNERS tvoří inventář Maxe „SHOCK“ Kvapila, jehož nejvzácnějším kouskem jsou Sportovní rukavice | Vice. Simon „KWERTZZ“ Horák je pro změnu vlastníkem nejdražšího skinu na turnaji – Karambit | Fade (FN) s tržní hodnotou 2040 dolarů. Inspirací může být také AWP | Sun in Leo Tomáše „oskar“ Šťastného, za hezké skiny není nutné utrácet desetitisíce.

SINNERS14011 €
 Česká republika SHOCK7899 €
 Česká republika KWERTZZ3294 €
 Česká republika ZEDKO1100 €
 Česká republika beastik902 €
 Česká republika oskar816 €
Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Bronzová příčka patří semifinálovému konkurentovi SINNERS, Sampi.Tipsport. Jeho největší hvězda září také mezi inventáři, v celkovém žebříčku hráčů drží stejnou příčku jako u týmů. Řeč je samozřejmě o Matúši „matys“ Šimkovi, jehož nejdražším skinem je StatTrak™ AK-47 | Fire Serpent. Není divu, že mu to tak střílí. V Sampi je ale nejzajímavější inventář z opačného pohledu. Dominik „blogg1s“ Janita se na skiny nespoléhá, ke štěstí mu stačí levné, ale hezké AWP | Black Nile. Je to prostě skromný kluk, který nesbírá, jen hraje.

Sampi.Tipsport13730 €
 Slovensko matys6027 €
 Slovensko sAvana13173 €
 Slovensko T4gg3D2917 €
 Slovensko The eLiVe1597 €
 Česká republika blogg1s16 €

Mimo stupně vítězů kočí Dynamo Eclot. Reprezentanti pardubického se ve světě kosmetických předmětů spoléhají jen na dvojici svých hlavních hvězd. Zbytek týmu je zřejmě příliš neřeší. Hodnoty inventářů Martina „Dytor“ Handla a izraelského snipera Guye „anarkez“ Trachtmana za posledních pár dní o několik stovek porostly, v současnosti je však dělí jen zhruba 1500 korun. Uvidíme, kdo do Bratislavy vyrazí jako pomyslná jednička. Na opačném pólu najdeme Filipa „K1-FiDa“ Dvořáka, který se inspiroval u blogg1se.

Dynamo Eclot12586 €
 Izrael anarkez5675 €
 Česká republika Dytor5607 €
 Česká republika Valencio850 €
 Česká republika nbqq439 €
 Česká republika K1-FiDa15 €

Inventáře byly hodnoceny a porovnávány stránkou CSGO Exchange. Nutné je také dodat, že někteří hráči mají své inventáře privátní, takže určité hodnoty se od dnešní reality mohou teoreticky hodně lišit, podle toho, jak dlouhou dobu nejsou pohyby jejich skinů známy. Někde jsou to dny, jinde měsíce či více než rok.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.