Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující prohra. T1 se ve finále MSI po fiasku neukážou

20. 5. 2023 | 16:22 League of Legends Reportáž
Nejdřív Gen.G, pak T1. Bilibili Gaming ukázali, že na korejské mančafty to prostě umí. Jeden z největších favoritů Mid-Season Invitational se na turnaji nepodívá ani do finále. T1 vyhráli ve finále lower bracketu jednu jedinou hru. Finále tak bude záležitostí čistě čínských mančaftů a zopakováním finále jarního splitu LPL.
T1 po prohře proti BLG
T1 po prohře proti BLG
Zdroj: Liu YiCun/Riot Games (s povolením)

Proroctví Chen „Bin“ Ze-Bina se naplňuje. 3:0 proti Bilibili Gaming, 3:1 proti T1. Zbývá splnit poslední vytyčený úkol a vyhrát 3:2 proti JD Gaming ve finále MSI a pomstít se tak za prohrané finále Spring Splitu LPL.

Hned první hra byla obrovsky zajímavá. Skoro tři čtvrtě hodiny bojovali Bilibili Gaming a T1 na Summoner's Riftu o to, kdo půjde ve veledůležité BO5 sérii do vedení. Elk se svou Zeri nakonec překonal obranu korejského soupeře a BLG měli na kontě první bod.

Druhý špíl byl o poznání rychlejší, i když byl až do 25. minuty totálně vyrovnaný. Mančafty od sebe dělilo pár stovek goldů, Bilibili Gaming měli ale výraznou výhodu v podobě třech draků. Toho čtvrtého získali během toho, co se T1 snažili o 5v4 teamfight u Barona, který se jim ale hrubě nevydařil a rozhodl o vítězství BLG i ve druhé hře.

Až do třetice se korejské dvojce podařilo zvítězit. Mid game vyšla T1 perfektně, kontrolovaný zápas završil správně zahraný Baron push. 2:1 pro BLG.

Poslední hra se vrátila do zajetých kolejí z druhého zápasu. Čínský celek měl kontrolu nad draky, znovu získal Soulu a T1 do ničeho většího nepouštěl. Ani ojedinělá chyba a Elder pro Korejce na zvrat nestačil. BLG porazili dalšího favorita a jsou ve finále MSI. V neděli vyzvou JDG.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).