Přejít k hlavnímu obsahu

2 000 000 Kč jako speciální motivace. Který český tým si je může odnést už letos?

25. 5. 2023 | 16:30 Counter-Strike 2 MČR
Letošní sezóna Tipsport MČR CS:GO mezi české a slovenské CS:GO týmy rozdá minimálně 4,2 milionu korun. Součet prize money, dotace pro týmy a speciální bonus za práci s fanoušky však může doplnit ještě Tipsport Grand Slam, extra odměna ve výši dalších 2 milionů korun.
Tipsport MČR CS:GO 2022
Tipsport MČR CS:GO 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Tipsport Grand Slam existuje od loňského roku. Kdo dokáže vyhrát pět z osmi po sobě jdoucích turnajů, ten si automaticky odnese největší odměnu, jakou domácí týmy kdy získal. Rovné 2 000 000 korun.

Možnosti sbírat trofeje však byly vloni ztíženy faktem, že se na dvou turnajích ukázali konkurenti z ciziny. Dnešní Major účastníci Apeks a Bad News Eagles ve finálových duelech přemohli SINNERS a Dynamo Eclot. Právě tyto dva týmy ale ovládly zbylé dva loňské turnaje, a tak šly do letošního roku s jedním titulem.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Díky tomu ale byli na začátku nové sezóny jedinou dvojicí, která mohla Tipsport Grand Slam letos utržit. Právě tyto dva přední české celky se také utkaly ve finále Tipsport CS:GO Praha, kde ovšem triumfovali odpočinutí DNE. Hříšníci by si i v případě lepší formy a třech prvenství v řadě museli počkat na rok 2024.

U Dynama Eclot je to ale jiné. Po čtyřech turnajích jsou skoro v polovině cesty za dvoumilionovou odměnou. Třetí krok mohou udělat v Bratislavě, a vy můžete být za jejich zády. Vstupenky jsou stále v prodeji.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.