Přejít k hlavnímu obsahu

Vyřazovací boje startují. Popere se domácí špička se zahraniční konkurencí?

22. 5. 2023 | 13:51 Counter-Strike 2 Preview
Y-Games PRO Series se dostává do fáze play-off. Čtyři týmy neprošly skupinami a v rozhodující části soutěže je doplnilo pozvané kvarteto. Minulé šampiony BIG Academy a dánskou sestavu Astralis Talent doplňují SINNERS a Dynamo Eclot jako domácí vyzyvatelé. Jen o nich to ale není.
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Ze šesti domácích organizací prošly do play-off Y-Games PRO Series čtyři. Sbohem dali pouze BRUTE a UNiTY, jenž nevyužili ani možnosti play-in části. UNiTY vyřadili ENTERPRISE, kteří tím doplnili tři přímé postupující ze skupin. Entropiq a Cryptova své skupiny ovládli, Sampi.Tipsport šli ze druhého místa.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Vyřazovací fáze startuje v pondělí 22. května a dva celky se představí hned v prvním hracím dni. Program odstartují Entropiq proti Anonymo ve 14:00, Sampi.Tipsport se poté utkají se Sashi. Pro oba půjde o dobrou generálku před Tipsport CS:GO Bratislava, ačkoliv EIQ zde hrají v mezinárodním složení.

Jen o den později budou na své cestě pokračovat ENTERPRISE, na něž čeká pozvaný dánský výběr Astralis Talent. Na tu svou pak vykročí SINNERS, kteří ve své premiéře v Y-Games PRO Series vyzvou PGE Turow. Dynamo Eclot si před cestou do Bratislavy zahraje ve středu, osmifinále ve stejný den zakončí Cryptova.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.