Přejít k hlavnímu obsahu

Nezastavitelný fenomén! ZywOo je nejlepší hráč v historii všech Majorů

22. 5. 2023 | 18:21 Counter-Strike 2 Zajímavost
To byl víkend jako hrom. Nejen pro celé Vitality, kteří dokázali vyhrát domácí Major, ale zejména pro jejich hlavní hvězdu Mathieu „ZywoO“ Herbauta. 22letý sniper si kromě vítězství odnesl i ocenění nejužitečnějšího hráče turnaje, v historických statistických tabulkách ze všech Majorů navíc vyskočil na první místo. Éru CS:GO tak zakončuje jako hráč číslo jedna.
Mathieu „ZywOo“ Herbaut
Mathieu „ZywOo“ Herbaut
Zdroj: HLTV.org

Kdo je vlastně Mathieu „ZywoO“ Herbaut? Francouzský střelec, který se narodil přesně v den vydání prvního Counter-Strike, a tak byla jeho cesta jasně daná. Ve svých dvou prvních letech na profesionální scéně byl jmenován nejlepším hráčem světa, posléze byl dvakrát druhý, ale letos chce zase usednout na trůn. Po krasojízdě Vitality na domácím BLAST.tv Majoru je konečně šampionem i toho největšího turnaje světa.

Francouzský zázrak využil poslední šanci a naplnil poslání. Když se na scéně zjevil, byl tichý a nevýrazný. Dnes patří mezi lídry a podle rozhovorů má velký vliv na hru Vitality nejen se zbraněmi v ruce. Triumf na Majoru navíc přišel v nejlepší možnou chvíli. Získal jej totiž před domácím bouřlivým davem. Na Counter-Strike 2 přechází nejen jako člen nejlepšího týmu světa, ale hlavně sám jako ten nejlepší hráč současnosti.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Brilantním výkonem v Paříži navíc dokázal přepsat historické tabulky. Ještě před začátkem turnaje byl ve statistikách nejlepších hráčů na Majorech až třetí, jenže luxusním ratingem 1.39 předběhl Oleksandra „s1mple“ Kostylieva i Marcela „coldzera“ Davida. S průměrným ratingem 1.24, který sbírá od roku 2019, je králem největších CS:GO turnajů. A to i přesto, že se Vitality na Majorech moc nedařilo. Král Mathieu I.

Ocenění nejužitečnějšího hráče turnaje si vysloužil bilancí, kdy za deset odehraných map neklesl jeho rating pod 1.20. Vitality neprohráli ani jednu mapu, z velké míry je to jeho zásluha. Turnaje ale nevyhrávají jednotlivci, v Paříži Vitality šlapali jako mašina. Úžasný turnaj třeba zažil také Lotan „Spinx“ Giladi. Elitní hráčské trio doplňuje Ivan „iM“ Mihai z GamerLegion, objev roku, jehož výkony šokovaly ze všeho nejvíce.

Statistiky Mathieua "ZywoO" Herbauta
Statistiky Mathieua "ZywoO" Herbauta
Foto: HLTV.org
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.