Přejít k hlavnímu obsahu

Jhin i Lucian na vrcholu. Komu naopak ublížil poslední patch?

22. 5. 2023 | 15:12 League of Legends Zajímavost
Patch 13.10 má za sebou úspěšné zkušební období a na povrch vychází první relevantní statistiky. Co se týče win ratu, nejvíce pomohla změna na pozici ADC podle dat deadmansplate.com Lucianovi a Jhinovi, naopak Kalista, Vayne a Zeri jsou na tom oproti patchi 13.9 o poznání hůř.
Jhin
Jhin
Zdroj: Riot Games

Top ADC? Polepšili si Jhin a Lucian

Na samotném vrcholu ADC se nadále drží dvojice Kog'Mav a Nilah. Rozdíl mezi patchem 13.9 a 13.10, co se týče win ratu, je u obou naprosto minimální. Na třetí příčce už je ale fantom posledních dnů, který drtí soloQ a stal se jedním z nejpopulárnějších šampionů ve hře.

Jhin se dostal z 51% win ratu na 52,5%. Kombinace Galeforce a Stormrazoru funguje perfektně, Hecarim může Jhinovi jeho rychlost jen závidět.

Scaling nerf pomohl i Lucianovi, jenž se posunul o 1,9% WR (49,0 -> 50,9%). Stejně jako Jhin těží Lucian z Galeforce a Stormrazoru. Mimo botlane pomohly změny především Gravesovi a Quinn.

Nerfy: Kalista, Vayne nebo Zeri

Těmto šampionům patch 13.10 vůbec neprospěl, pohoršili si o několik procentních bodů. Vůbec největším propadákem je Kalista. Už předtím to pro ni nebyla žádná hitparáda (47,6% WR), teď je dokonce nejhorším šampionem v celé hře s 44,8% WR.

Podobně zasáhla nejnovější aktualizace i Vayne. Nadprůměrný win rate je minulostí. Noční lovkyně se potápí s 47,6% WR. Oproti patchi 13.9 jde o úpadek o 2,7%. O necelá dvě procenta se pak propadla Zeri.

Největší nerf ale zasáhl postavu mimo botlane. O 3,2% menší win rate má Bel'Veth (51,6% -> 48,4%).

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).