Přejít k hlavnímu obsahu

Sen o postupu do nejvyšší evropské ligy pokračuje. Český tým postupuje do další fáze

24. 5. 2023 | 15:04 VALORANT Reportáž
V regionální lize Surge zbyla pouze čtveřice adeptů a české hvězdy patří mezi favority na přední příčky. Motivace je opravdu vysoká, protože nejlepší týmy ze všech regionálních lig si to brzy rozdají o slot mezi nejužší elitou. ENTERPRISE ale udělali důležitý krok a nyní vyhlížejí rozhodující play-off. Hned na úvod přitom vyzvou minulé vítěze s českou hvězdou v čele.
ENTERPRISE VALORANT Team
ENTERPRISE VALORANT Team
Zdroj: ENTERPRISE esports

Nejvyšší evropská soutěž VCT: EMEA League se každým rokem rozrůstá, o nové místo se perou desítky týmů z celé Evropy. Ty v regionálních soutěžích sbírají body do žebříčku, na základě kterého se mohou dostat do EMEA Ascension. A právě šampion tohoto turnaje získá na dva roky jistý slot mezi smetánkou.

Čeští fanoušci sledují především ligu VCL East: Surge, protože do regionu východní Evropy spadá i naše scéna. První letošní split nejlépe vyšel Acend a ENTERPRISE, kde jsou čeští hráči hojně zastoupení. Nyní je však potřeba udělat rozhodující krok v play-off druhého splitu, které bohužel přišlo o své LAN finále.

Základní část ovládl tým Acend s Ondřejem „MONSTEERR“ Petrů, z většiny česká sestava EP ještě musela projít první částí online play-off. Osud navíc svede oba celky proti sobě hned v semifinále WB, půjde tak o reprízu minulého finále. Šanci na postup do EMEA Ascension ale cítí i konkurenti Anonymo a Diamant.

Postup sestava ENTERPRISE ve složení Minny, Cantzer, MaFiN, alexiiik a BenjyFishy zpečetila ve šlágru proti Zero Tenacity. Úvodní mapu Lotus sice ovládla jasně 13:4, Haven ale prohráli v prodloužení a muselo se jít na Bind. Tam rozhodlo až 30. kolo, kde EP soupeři vrátili vše i s úroky a připravují se na vrchol sezóny.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.