Přejít k hlavnímu obsahu

Korejský dream team realitou. Nechybí Faker ani šampioni MSI

24. 5. 2023 | 18:17 League of Legends Zajímavost
Jižní Korea vyrazí na Asijské hry s League of Legends mančaftem, který bude jasně mířit na titul. O cennou trofej, ale i výjimku ze základní vojenské služby, se porve šestice z toho nejlepšího, co může nejúspěšnější národ League of Legends nabídnout.
JD Gaming po vítězném MSI
JD Gaming po vítězném MSI
Zdroj: Joe Brady/Riot Games

Korejská asociace esportu oficiálně oznámila šestici hráčů, která by měla reprezentovat Jižní Koreu na Asijských hrách. Mezi kandidáty, které musí schválit Korejský sportovní a olympijský výbor, nechybí ta nejslavnější jména. V případě schválení se vybraní hráči stanou oficiálními reprezentanty.

Na botlane byla jasná volba. Supportem by se měl stát Ryu „Keria“ Min-seok, 20letá hvězda T1Keria je obecně považován za jednoho z nejlepších hráčů světa, jedním z jeho největších konkurentů je Park „Ruler“ Jae-hyeok, hráč JD Gaming a čerstvý šampion MSI. Právě Ruler by měl nastoupit vedle Kerii.

Na midlane se objevují dvě jména - Lee „Faker“ Sang-hyeok a Jung „Chovy“ Ji-hun. Oba dva patří mezi nejslavnější League of Legends hráče světa, oba jsou mistry ve svém oboru.

Jungle patří druhému Korejci z JDG, kterým není nikdo jiný než Seo „Kanavi“ Jin-hyeok. Kim „Canyon“ Geon-bu za sebou nemá ideální split v LCK a přednost dostává mistr LPL. Na toplane bude vládnout Choi „Zeus“ Woo-je.

Jak by mohla vypadat korejská reprezentace?

 Jižní Korea Choi „Zeus“ Woo-je
 Jižní Korea Seo „Kanavi“ Jin-hyeok
 Jižní Korea Lee „Faker“ Sang-hyeok
 Jižní Korea Jung „Chovy“ Ji-hun
 Jižní Korea Park „Ruler“ Jae-hyeok
 Jižní Korea Ryu „Keria“ Min-seok

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).