Přejít k hlavnímu obsahu

Finále jarní sezóny nakonec bez s1mpla. Kde je problém?

24. 5. 2023 | 18:47 Counter-Strike 2 Turnaj
Natus Vincere v čele se svou největší hvězdou Oleksandrem „s1mple“ Kostylievem nedorazí na BLAST Premier Spring Final. Důvodem jsou, stejně jako několikrát v minulosti, víza. „I přes nabitý program turnaje jsme usilovně pracovali na získání amerických víz, ale bohužel se nám zatím nepodařilo získat potřebná povolení pro všechny členy týmu,“ oznámila organizace na svém webu.
S1mple na BLAST.tv Majoru
S1mple na BLAST.tv Majoru
Zdroj: Michal Konkol/BLAST

Na BLAST Premier Spring Final bude chybět jeden tým z elitní světové šestky podle žebříčku HLTV.org. Soutěže se nakonec nezúčastní Natus Vincere. Organizace nedostala včas americká víza pro všechny hráče.

„S lítostí vám oznamujeme, že BLAST Premier Spring Final 2023 se uskuteční bez účasti organizace NAVI. I přes nabitý program turnaje jsme usilovně pracovali na získání amerických víz, ale bohužel se nám zatím nepodařilo získat potřebná povolení pro všechny členy týmu. Dalším turnajem pro NAVI CS:GO je BLAST Premier: Fall Groups, který začíná po letní přestávce 10. července,“ vysvětluje organizace důvod svého stažení z turnaje na oficiálním webu.

Místo NAVI ve Washingtonu nastoupí Complexity. Chybět nebudou ani čerství šampioni Majoru Vitality, světové dvojky z Heroic nebo FaZe.

Týmy na BLAST Premier Spring Final:

 Evropa Vitality
 Dánsko Heroic
 Evropa FaZe
 Rusko Cloud9
 Evropa G2
 Spojené státy americké Complexity
 Dánsko Astralis
 Brazílie Imperial

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).